Corona en de bijkomende maatregelen raken de horeca financieel zeer hard. Het roept dan ook terecht vragen op wanneer deze factuur vanuit de gemeente op de mat valt.

KHN Ede heeft dit onderwerp opgepakt om te achterhalen of het wel noodzakelijk is dat deze factuur verstuurd wordt. Er contact geweest hierover geweest met de gemeente en de SBE. Kort samengevat zijn de inkomsten uit de reclame belasting noodzakelijk om de vaste doorlopende kosten te dekken en hiernaast zijn er andere uitgaven gedaan met als doel dit ten goede te laten komen aan de ondernemers in de Ede en de aantrekkelijk van het centrum. Onderstaand een bericht van de SBE betreffende dit onderwerp. Het bericht is alweer enigszins verouderd, denk aan een sinterklaas intocht, echter zijn er weer andere iedeeen om te organiseren. Het is dus mogelijk om een 1-op-1 afspraak in te plannen met een bestuurslid van de SBE om complete openheid te krijgen in de uitgaven van de SBE.

De Stichting Binnenstadsmanagement Ede (SBE) werkt op basis van een begroting bestaande uit organisatiekosten en promotiekosten. Voor 2020 is er door het bestuur op basis van verlaagde inkomsten een keuze gemaakt om de organisatiekosten te verlagen om zo de promotie van Ede centrum op peil te houden. Door de Corona crisis zijn helaas de meeste evenementen afgelast, maar doordat het veelal gaat om terugkerende evenementen waar verplichtingen voor zijn aangegaan konden deze gelden niet in een vroeg stadium geheralloceerd worden. Tegelijkertijd bracht de Corona crisis extra kosten met zich mee en zijn er initiatieven vervroegd geïnitieerd die wij reeds gelanceerd hebben of op korte termijn willen lanceren. Voorbeelden hiervan zijn het nieuwe intranet communicatieplatform Chainels, de introductie van de Cityhosts, een vernieuwde website die binnenkort wordt gelanceerd, een groene bezorgservice die op korte termijn gestart wordt en een campagne om edecentrum.nl onder de aandacht te brengen bij de lancering van de vernieuwde website. Bovendien zijn er jaarlijks terugkerende promotiekosten zoals de sfeerverlichting, kerstbomen en Intocht Sinterklaas.

Met deze informatie is het SBE bestuur in gesprek gegaan met de gemeente Ede in verband met een uitgestelde of verlaagde reclamebelasting en heeft aangegeven hiervoor open te staan mits de gemeente Ede garant kan staan voor de ingediende begroting. In de vele eerder genoemde ontplooide activiteiten heeft de gemeente een (financieel) helpende hand geboden, maar door verschillende Corona gerelateerde oorzaken heeft men niet garant kunnen staan voor de begroting. Indien gewenst staat het bestuur van de SBE u uiteraard ook graag persoonlijk te woord indien u vragen en/of opmerkingen heeft. U kunt hiervoor een e-mail sturen naar office@edecentrum.nl en uw e-mail wordt dan doorgestuurd naar het gehele bestuur. Wenst u rechtstreeks in contact te komen met de voorzitter dan kunt u een e-mail sturen naar voorzitter@edecentrum.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens