Op 13 februari 2024 heeft het college nieuwe regels voor het plaatsen van terrassen in de stad vastgesteld.

Wethouder Dennis Grimbergen legt uit: "We begrijpen dat het hebben van een aantrekkelijk terras van essentieel belang is voor de horecabranche. Met de versoepeling van de regels hopen we dat ondernemers meer mogelijkheden hebben om hun bedrijf te laten groeien." De versoepeling van de regels is een duidelijk signaal dat de gemeente Lelystad haar horecaondernemers waardeert en wil ondersteunen. Door ruimte te geven aan het ondernemerschap en de lokale economie te stimuleren, wil de gemeente tevens de aantrekkelijkheid van de stad te vergroten.

Uitbreiden terrassen
De versoepeling van de regels betekent onder andere dat horecaondernemers meer vrijheid krijgen bij het inrichten en uitbreiden van hun terrassen. Zo zullen er minder regels zijn met betrekking tot de afmetingen en de locatie van de terrassen. Ook het aantal stoelen en tafels kan in sommige gevallen vergroot worden. Daarnaast zullen ondernemers minder administratieve lasten ervaren bij het aanvragen van vergunningen voor hun terrassen.

Zienswijze
De Nadere regels terrassen Lelystad 2024 zijn echter nog ontwerpregels. Belanghebbenden hebben de mogelijkheid om over deze nieuwe regels een zienswijze te geven. Bekendmaking vindt plaats op 21 februari 2024 in de Flevopost en in het digitale Gemeenteblad.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens