Robin Evertz van ‘Van Heeckeren’ Grand Cafe, Ameland is verkozen tot Fries Kampioen Biertappen 2022. Dat werd maandag 7 november bekend in Grand Cafe de Walrus in Sneek waar meer dan 60 gastheren en gastvrouwen streden om het kampioenschap van Friesland.

Tweede werd Janiek Engwerda van Beachclub Lemmer. De derde plaats werd ingenomen door Rein Arjan Zijlstra ook van Beachclub Lemmer, met het zelfde aantal punten als Janiek maar een langzamere tijd. Als beste Sneker kwam Rick van der Zee van Ludiek uit de bus op de vierde plek.

Finale Horecava
De finale vindt plaats tijdens de horecava in januari 2023, maar liefst drie finalisten mogen daar strijden om de nationale titel. Robin, Janiek en Rick mogen Friesland verdedigen op dit evenement. Per bedrijf mag er maximaal één deelnemer naar de finale wat de derde plek voor Rein Arjan extra zuur maakt.

Koninklijke Horeca Nederland ondersteund de biertapwedstrijden en de brouwers verzorgen het materiaal en het pils. De vakkundige jury bestond uit een delegatie van 3 verschillende biermerken. Thierry Kamminga, niet onbekend met veel vloeiende gerstenat zorgde voor een gezellige sfeer en deed de presentatie van deze gezellige competitie.

Tijdens de wedstrijd werden eerst in voorrondes 2 fluitjes & 2 vaasjes getapt en geserveerd aan de jury. In de finaleronde werden naast 2 fluitjes en 2 vaasjes ook een flesje bockbier uitgeschonken op een plateau voor de jury. Tijdens de jurering wordt onder andere gelet op de volgende punten;

  • Voorbereiding en presentatie.
  • Spoelen van de glazen.
  • Wijze van tappen.
  • Wijze van afschuimen.
  • Hoe wordt het biertje geserveerd aan de gast.
  • Hoe wordt de presentatie van een 'speciaal biertje' voorbereid.
  • Hoe wordt het glas van een 'speciaal biertje' gespoeld.
  • Hoe wordt het 'speciaal biertje' geserveerd aan de gast

De organisatie kijkt terug op een kwalitatief hoogstaande wedstrijd waarin veel enthousiasme werd getoond, waarmee de deelnemers aantonen dat het beste biertje toch echt in de Nederlandse horeca gepresenteerd wordt.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens