Rotterdam heeft een levendig nachtleven met verschillende uitgaansgelegenheden die druk worden bezocht. De gemeente zet verschillende middelen in om het nachtleven veiliger te maken. Helaas komen bezoekers soms toch in onveilige situaties terecht. Om deze groep bezoekers te ondersteunen zet de gemeente de Safe‘R spot in.

Gemeente Rotterdam heeft het bestuur van KHN Rotterdam gevraagd onderstaand bericht met jou als KHN lid te delen.

Beste ondernemer,

De Safe‘R spot is een plek waar bezoekers van de horeca en uitgaanspubliek terecht kunnen als ze iets vervelends hebben meegemaakt of als ze zich onveilig voelen. Het is een breed samenwerkingsverband van gemeentelijke diensten, politie, ambulance medewerkers, horecastewards en zorgmedewerkers. Wanneer bezoekers iets vervelends hebben meegemaakt, lastig zijn gevallen, zich onveilig voelen of lichte medische hulp nodig hebben kunnen zij hier terecht (Bel bij levensbedreigende situaties of ernstige verwondingen altijd 112).

De Safe‘R spot wordt vanaf vrijdag 17 november aanstaande ingezet op vrijdag- en zaterdagnacht op een vaste plek op de hoek Lijnbaan – Stadhuisplein (kaartje bijgevoegd). Daarnaast is er een mobiele post die onder andere de Kruiskade, Witte de Withstraat en Oude Haven bedient. De posten zijn vanaf 23.00 tot 06.00 uur aanwezig. De Safe’R spot is een pilot die vooralsnog 1 jaar duurt.

Om de Safe’R spot onder de aandacht te brengen bij bezoekers van de horeca en horecapersoneel, hebben we uw hulp nodig! Zo kunt u de bijgevoegde flyer ophangen in uw horecagelegenheid om het bij uw publiek onder de aandacht te brengen. Daarnaast is het goed om uw personeel te wijzen op het bestaan van de Safe’R spot, zodat u samen bezoekers die onverhoopt hulp nodig hebben, door kunt verwijzen.

Wilt u meer weten over de Safe‘R spot? U kunt dan contact opnemen met Janette van der Meulen: j.vandermeulen@rotterdam.nl / 06 51 59 73 31.

Wij hopen op uw medewerking. Samen maken we uitgaan veiliger!

Met vriendelijke groet,

Robert Simons
Wethouder Haven, Economie, Horeca, Bestuur

Lees hier de brief van gemeente Rotterdam.