Op maandag 12 april heeft het bestuur van KHN Beverwijk vergaderd in Gewoon in Wijk aan Zee. Besproken punten waren o.a. planning activiteiten en ALV, woekerrente banken, herstel- en stimuleringsfonds gemeente.

Activiteiten en algemene ledenvergadering
Het is nog steeds niet bekend wanneer de horeca open kan. Het plannen van diverse activiteiten voor de leden is dan ook nog niet mogelijk. In ieder geval staat er een ‘overvaltraining’ op de lijst; te organiseren door de gemeente. Dit geldt ook voor de ALV. Hopelijk kan die in september fysiek gehouden worden. Bestuurderstrainingen: Er is een heel mooi aanbod aan (gratis) trainingen voor bestuurders beschikbaar. Op dit moment worden de trainingen nog online gegeven. Als je er nu de tijd voor hebt is het zeker een aanrader om je aan te melden als bestuurder.

Gemeenteraadsverkiezingen 2022
In juni schrijven de politieke partijen hun programma. Het bestuur gaat actief aan de slag om onze punten onder de aandacht van de politiek te brengen, zoals o.a.:

Drank- en Horecawet wordt m.i.v. 1 juli aangepast. Belangrijkste aanpassingen:

- ook wederverstrekker alcohol <18 jaar kan beboet worden;

- KHN is voor vrije handel (v.b.: Snackbar);

- horecavisie gemeente: niet in alle leeggekomen panden horeca laten vestigen.

Herstel- en stimuleringsfonds gemeente
Het bestuur heeft bij de gemeente suggesties hiervoor ingediend. Wij wachten nog op antwoord van de gemeente. Starters krijgen geen tegemoetkomingen. We zijn in overleg met de gemeente, samen met een groep startende ondernemers, om te kijken of er voor deze groep vanuit de gemeente ondersteuning mogelijk is.

Gemeentelijk overleg
Zodra duidelijk is wanneer de horeca open kan, zal op korte termijn een overleg met de gemeente gehouden worden.

Woekerrente banken
Diverse ondernemers hebben te maken (gekregen) met woekerrente die de banken in rekening brengen. Onlangs heeft KHN een gesprek gehad met NVB (= Nederlandse Vereniging van Banken). Vóór KHN met NVB om tafel kon, waren er 10 cases nodig. Er zal o.a. gekeken worden of er alsnog een meldpunt komt waar je klachten over samenwerking met de bank kunt indienen.

Ledenvoordelen
Bekijk de speciale ledenvoordelen in corona-tijd. Bekijk hier ook de andere ledenvoordelen.

Nieuwsvoorziening via www.khn.nl en de nieuwsbrieven.

KHN volgt de officiële berichten van de Rijksoverheid via RVO.nl en de diverse kamerbrieven.

Nieuws via andere bronnen wordt niet via KHN gedeeld.

Bestuursvergaderingen KHN Beverwijk
De vergaderingen zijn voor iedereen toegankelijk. De eerstvolgende bestuursvergadering is op maandag 7 juni om 10.00 uur bij Brafoer in Beverwijk. Je bent van harte welkom om een vergadering bij te wonen.

Vergaderschema 2021 KHN Beverwijk e.o.:

Maandag 7 juni 10.00 uur: Bestuursvergadering
Maandag 4 oktober 10.00 uur: Bestuursvergadering
Maandag 6 december 10.00 uur: Bestuursvergadering

Heb je onderwerpen die je in wilt brengen? Laat het ons weten via beverwijk@khn.nl.

Heb je Facebook al geliked?

Het bestuur van KHN Beverwijk bestaat uit: Steff van der Zon (voorzitter), Elles Poncin (secretaris), Jeroen Broekkamp (penningmeester), Alex Oerlemans, Stef Klijn, Tayor van Marrelo, Mélinda van Heyningen (aspirant-bestuurslid), Nick Hoogerwerf (aspirant-bestuurslid), Jaap van der Werf (aspirant bestuurslid) en Miriam Geerlings (regiomanager KHN)

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens