Op 12 september j.l. vond er weer een bestuursvergadering plaats van KHN Castricum, dit keer op de mooie locatie Schippersrijk aan het Uitgeestermeer waar Serina Rijke sinds 1 januari de scepter zwaait, samen met haar broer Romano. Wat werd er zoals besproken? Een rondje langs de velden.

Castricum

De horeca rond het plein is bij elkaar gekomen in een aparte sessie om te bespreken wat er gedaan kan worden vanuit de horeca zelf om de veiligheid te verbeteren en overlast te verminderen. Hier is een verslag van gemaakt en dit is teruggekoppeld naar de gemeente. Binnenkort wordt er weer een veiligheidsoverleg gepland.

Heiloo

Er is een bijeenkomst geweest met de horeca en gemeente Heiloo om het horecabeleid te bespreken. Het was een goede bijeenkomst waarbij iedereen zijn input heeft kunnen geven. Als het aan het college ligt mogen de terrassen het hele jaar tot 12:00 uur open en van juni t/m sept. tot 01:00 uur. De sluitingstijden kunnen voor heel Heiloo gelijk getrokken worden naar 03:00 uur. College heeft ingestemd, het ligt nu bij de raad. Na de vergadering verscheen er een artikel in het Noord-Hollands dagblad dat de raad geen bezwaren heeft. In oktober zal dit een hamerstuk worden, er hoeft geen discussie meer plaats te vinden.

De kermis is goed verlopen, voor het eerst is met hoge hekken gewerkt met banners er op, er is meer een evenemententerrein van gemaakt met 2 ingangen en portiers. Er zijn 2 opstootjes geweest, maar dat stelde niet veel voor.

Uitgeest

In juni was er een overleg met de ondernemers van Uitgeest om input te verzamelen voor het nieuw op te stellen horecabeleid. Dit zal in oktober besproken worden met de raad. De evaluatie van de kermis is ten tijde van de vergadering nog niet geweest. Er kwamen veel jongeren vanuit Heiloo naar Uitgeest die hier en daar voor overlast zorgden. Er zijn 4 ondernemers geselecteerd om visie te geven op ontwikkeling Erfgoedpark De Hoop.

Ledenraad

De volgende ledenraadsvergadering is 30 september. Rob Baltus gaat er heen namens regio Noord-Holland en Amsterdam. Miriam neemt kort de belangrijkste punten uit de ledenraadstukken door en neemt de input mee.

KHN Castricum verwelkomt de volgende nieuwe leden: Nex Door, Portiertje, Restaurant Vesuvius, Brutaal, Rails en Bij de Buurvrouw.

De volgende vergadering is op woensdag 4 december om 10:00 uur. Wil je een keer meepraten? Je bent van harte welkom.

Aansluitend aan de vergadering genieten we van een heerlijke proeverij “De Verzameling” op een plank van maar liefst 1 meter met warme en koude lekkernijen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens