Op maandag 19 augustus jl. heeft het bestuur van KHN Velsen de bestuursvergadering gehouden bij Korf Catering, Kennemerlaan 88 in IJmuiden. Wat kwam er zoal ter sprake?

Bestuursinvulling
Maurice Maas heeft aangegeven geen tijd meer vrij te kunnen maken voor een bestuursfunctie en zal aftreden. Cor van Zonderen van Korf Catering is toegetreden tot het bestuur. Esmee Koster van Café Middeloo zal de komende tijd aanschuiven om te ‘proeven’ of het overleg van KHN Velsen haar aanspreekt.

Afvalcontainers Kennemerlaan
Op enkele plaatsen worden stoepen iets breder, fietsenrekken en afvalbakken geplaatst. Het gaat niet over (ondergrondse) afvalcontainers. Het bestuur heeft de contactgegevens doorgegeven aan de betreffende ondernemers die hier vragen over hebben. Meer informatie kunt u vinden via www.velsen.nl/kennemerlaan

Verhoging Toeristenbelasting
Het college van gemeente Velsen heeft de raad voorgesteld de toeristenbelasting per 1 januari 2020 te verhogen van 1,05 euro naar gemiddeld 2,50 per overnachting per persoon. KHN Velsen heeft gemeente Velsen hierover aangesproken, zie hierbij de brief en de bijlage. Het stond op de agenda in de raad en KHN Velsen heeft de hotels aangeschreven hoe men hier over denkt, daar is weinig reactie op gekomen.

Actualiteitencursus Arbeidsmarkt in Balans WAB
Per 1 januari 2020 gaat een pakket maatregelen in, dat als doel heeft een vast dienstverband aantrekkelijker te maken. Dit betekent ingrijpende wijzigingen op onder andere het gebied van oproepcontracten en transitievergoedingen. KHN Velsen zal hiervoor een cursus organiseren, samen met de afdeling Beverwijk van KHN. Heb je interesse? Laat het ons alvast weten via velsen@khn.nl.

Jaarlijks horecaoverleg KHN Velsen 28 oktober
KHN Velsen wil het jaarlijks horecaoverleg organiseren bij Tata Steel met een rondleiding en een borrel. Wellicht wordt dit gecombineerd met de WAB cursus, zie bovenstaand. Ben je aanwezig bij dit horecaoverleg? Laat het ons weten via velsen@khn.nl.

Bestuurlijk overleg
Het bestuurlijk overleg staat gepland op 30 september 16.00 uur. Peter de Bie zal hier namens KHN Velsen bij aanwezig zijn.

Aanpassen beleidsplan
Het huidige beleidsplan is inmiddels verouderd. In dit beleidsplan staan de belangrijke gegevens vermeld, samen met de doelstellingen van de afdeling en de wijze hoe dit te behalen. Dit plan wordt herschreven en tijdens de volgende bestuursvergadering besproken.

Op maandag 14 oktober om 11.00 uur vergadert jouw bestuur weer bij Van der Meer Restaurant. Heb je onderwerpen voor onze bestuursvergadering? Laat het ons weten via velsen@khn.nl.

Heb je de Facebook van KHN Velsen al geliked? Zegt het voort!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens