Op donderdag 5 maart jl. heeft het bestuur van KHN Velsen de bestuursvergadering gehouden bij Korf Catering, Kennemerlaan 88, IJmuiden. Wat kwam er zoal ter sprake?

Beleids- en activiteitenplan
KHN Velsen is bezig met het opstellen van een beleidsplan waar alle doelstellingen voor de komende jaren en de lopende activiteiten benoemd worden. Op deze manier is ook naar alle leden duidelijk wat er gebeurt.

Overleg gemeente
24 februari heeft het overleg plaatsgevonden met de gemeente. Een aantal punten op de agenda waren:

  • Pilot naleving leeftijdsgrens alcoholverstrekking
  • Sluiting rookruimtes
  • Evenementenkalender
  • Centreren van detailhandel en horeca

Een verslag van dit overleg is nog niet ontvangen. Zodra het binnen is, zullen we de belangrijke zaken hieruit delen.

Plannen kustdorp de Rauwe Duinen
De plannen rondom de Rauwe Duinen houdt het bestuur van KHN Velsen nauwlettend in de gaten en is ook een vast agendapunt op de agenda geworden. Meer informatie over het project.

Landelijke strandbijeenkomst
Op 16 en 17 april vinden de landelijke stranddagen plaats. Hier vind je meer informatie.

23 maart inspiratietour Utrecht = VOL!
De inspiratietour naar Utrecht zit vol! Lijkt het jou toch interessant? Laat het ons weten zodat wij je op de reservelijst kunnen plaatsen wanneer er iemand afvalt. Aanmelden kan via velsen@khn.nl.

Regiovergadering
Op 16 maart vindt de regiovergadering van KHN Noord-Holland plaats. Een afvaardiging van het bestuur gaat hierheen om te horen wat er speelt in de regio. Een vraag vanuit het landelijk bestuur is onder andere hoe er gedacht wordt over paracommercie. In een aantal delen van het land zijn vooral drinkloodsen een groot probleem. Het bestuur heeft aangegeven in de regio Velsen hier niet veel problemen mee te ondervinden, maar dat er wel landelijk aandacht aan gegeven moet worden. Wanneer het zich in Velsen afspeelt, kan het bestuur een handhavingsverzoek sturen.
Op de vraag of gesubsidieerde bedrijven ook lid mogen zijn van KHN, is KHN Velsen positief. Bijvoorbeeld een theater of schouwburg met horeca, kan prima lid worden zodat er ook gemonitord kan worden wat er gebeurt. Deze instellingen bestaan toch, dus waarom niet in samenwerking met commerciƫle horecabedrijven.

Daarnaast wil KHN bepaalde doelgroepen binnenhalen als ZZP-ers en informeert bij de afdelingen hoe dit aan te pakken. Het bestuur adviseert om eerst een specifieke structuur op te zetten voor een doelgroep en daarna de mensen binnen te halen.

Overige actualiteiten:

Op woensdag 20 mei om 11.00 uur vergadert het bestuur weer. Heb je onderwerpen voor onze bestuursvergadering? Laat het ons weten via velsen@khn.nl.

Heb je de Facebook van KHN Velsen al geliked? Zegt het voort!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens