De Markthal Purmerend was maandag 11 maart het toneel voor Waterland Culinair. Een unieke gelegenheid om de gehele gastvrijheidssector in de regio Zaansteek-Waterland kennis te laten maken met de doelstellingen van de mooie sectortafel.

Om 11.00 uur was het al druk op de markt waar ondernemers op het gebied van innovatie, rendement en het gemak in de keuken ook fijn met elkaar in gesprek konden gaan.

Het belang van samenwerken aan het begeleiden, opleiden en behouden van leerlingen en medewerkers binnen de sector was een belangrijk gespreksonderwerp. Hoe doe jij dat als ondernemer? Zou je jongeren hierin ook willen inspireren? Wat zou jij een mede-ondernemer in de Hospitality sector willen meegeven als je al genoeg personeel hebt? Vind je het leuk om gastlessen op scholen te geven? We hebben veel ondernemers gevonden die mee willen werken aan de verbinding tussen onderwijs en het bedrijfsleven door zich op te geven als gastdocent. Iedereen heeft echt genoten van de verschillende gesprekken met iedereen met bekenden en nieuwe bekenden.

De mooiste vraag van de dag kwam van een onderneemster uit Volendam: "Hoe kan ik bij jullie aan tafel komen zitten?"

Simpelweg omdat ze aan het intuïtief en de doelstelling van de sectortafel, samenwerken aan het begeleiden, opleiden en behouden van leerlingen en medewerkers, graag haar steentje wil bijdragen. Zo verliep de dag succesvol. Ondernemers weten nu meer over de Sectortafel Hospitality en wij meer over de ondernemers. Een win-win situatie zoals dat ook wel mogen omschreven mag worden. Als laatste gesprek van de dag was er een jonge ondernemer die net een zaak had overgenomen in een klein dorp en zich afvroeg hoe hij leermeester kon worden. Gelukkig konden we hem ook van informatie voorzien door de diversiteit in onze Sectortafel met de informatie vanuit ondernemers, onderwijs en overheid.

Kortom een gezellig evenement georganiseerd door Sligro Food Group Purmerend waar Sectortafel Hospitality dankzij Nico Molenaar de kans heeft gekregen om met ondernemers uit de regio in gesprek te gaan.

Voor het activiteitenprogramma en meer informatie zie www.sectortafels.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens