Dinsdagavond 11 februari heeft de gemeenteraad van Maastricht de nieuwe terrasverordening aangenomen waarin de juridische kaders voor terrassen zijn opgenomen.

Ook heeft de gemeenteraad alle moties en amendementen aangenomen waaronder de motie 'staand' drinken op straat/terras.

Donderdag 13 februari gaat het team horeca en de gemeenteraad in overleg met de burgemeester over de uitvoering voor het staande drinken. Tijdens dit overleg zal ook de ingangdatum (1 mei of 1 juni ) worden vastgesteld. In de klankbordgroep horeca wordt dan op korte termijn de randvoorwaarden voor deze pilot besproken en vastgesteld. Je kunt dan denken aan de inrichting van het terras, tijden, dagen etc..
De burgemeester heeft aangegeven dat de stem van de bewoners ook zeker gehoord zal worden.

Op dit moment is het nog niet toegestaan om staande te drinken op het terras. Zodra er meer duidelijk is zal KHN Maastricht & Heuvelland jullie hierover informeren.

Laten we er met elkaar voor zorgen dat deze pilot een groot succes wordt en we moeten nog even geduld hebben tot 1 mei of 1 juni!

Raadsinformatiebrief gemeente Maastricht

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens