Het kabinet heeft verschillende sectoren gevraagd om met een sectorplan te komen voor als het coronavirus weer oplaait. Dit met als doel om de samenleving zo lang mogelijk open te houden. Uiteraard denken wij als horecabranche graag mee, maar wel op basis van inzichten én met duidelijke randvoorwaarden.

Geen tijd om het hele artikel te lezen? Dit zijn de belangrijkste punten:

  • Vorige week vond er een constructief gesprek plaats met minister Adriaansens over de status en randvoorwaarden voor een sectorplan.
  • We hebben een horeca advieslijst corona opgesteld voor als het coronavirus weer oplaait. Deze zullen we bespreken met het ministerie van EZK.
  • Oproep MKB-Nederland: neem de basismaatregelen weer in acht om besmettingen onder controle te houden. #samensterk

Constructief gesprek minister Adriaansens

Vorige week donderdag vond er op initiatief van MKB-Nederland een gesprek plaats tussen KHN, andere brancheorganisaties en minister Adriaansens. Tijdens dit gesprek heeft KHN-voorzitter Robèr Willemsen toegelicht dat wij uiteraard bereid zijn om constructief mee te denken en mee te werken. Hierin heeft hij aangegeven welke randvoorwaarden we belangrijk vinden en dat er echt antwoorden vanuit het kabinet moeten komen, alvorens we met een sectorplan kunnen komen. We hebben specifiek benoemd dat als er omzetbeperkende maatregelen worden ingevoerd, hier compensatie vanuit de overheid tegenover moet staan. Je kunt namelijk niet van ondernemers verwachten dat zij zichzelf na twee coronajaren vrijwillig beperkingen opleggen. Waarbij bovendien het inzicht in het hoe, wat en waarom ontbreekt. Dit gesprek wordt binnenkort vervolgd.

Horeca advieslijst corona

We hebben een horeca advieslijst corona opgesteld voor als het coronavirus weer oplaait. Dit is een lijst met adviesmaatregelen die horecaondernemers vrijwillig kunnen nemen, zonder dat dit ten koste gaat van de omzet. Op deze manier blijven gasten zien dat we inspanningen plegen en dat het veilig was, is én blijft in de horeca. Hierbij gaat het voor een deel om basishygiëne, zowel voor de gast als voor medewerkers, en om aanvullende adviezen voor zaken die in de basis in de horeca al op orde zijn, waaronder de HACCP-regels en ventilatie-eisen. We zullen de advieslijst binnenkort bespreken met het ministerie van EZK. Verplichte maatregelen die een vergaande impact hebben op het bedrijfsresultaat moeten volgens ons vanuit de overheid komen en niet worden overgelaten aan zelfregulering door het bedrijfsleven. Uiteraard moet het kabinet dan ook bereid zijn om ondernemers financieel tegemoet te komen.

Brief MKB-Nederland: neem basismaatregelen in acht

Afgelopen maandag publiceerde MKB-Nederland een brief met de oproep aan het bedrijfsleven om de basismaatregelen, zoals handen wassen en ontsmetten, weer in acht te nemen omdat de besmettingen oplopen. Dit is voor de horeca niets nieuws onder de zon. Met deze brief van VNO-NCW en MKB-Nederland willen ze het kabinet laten zien dat het bedrijfsleven wel degelijk alert is. Door alert te zijn kunnen we er samen voor zorgen dat we de samenleving open kunnen houden.

In de brief gaf MKB-Nederland ook concreet aan waar de overheid nu aan zet is. Wij ondersteunen de boodschap van deze brief dan ook. > Neem basisregels weer in acht om besmettingen onder controle te houden | VNO-NCW

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens