De gemeente Bloemendaal heeft KHN laten weten dat men het fijn vindt dat de horeca, weliswaar deels, de buitenterrassen weer mag exploiteren. Lees meer over precariobelasting, huurkorting en voorwaarden openen (buiten)terrassen.

Natuurlijk hoopt de gemeente, net als de ondernemers, op een grotere verruiming, echter de coronacijfers zijn nog niet zodanig gedaald dat dit mogelijk is.

Voorwaarden openen (buiten)terrassen

Voor wat betreft onder welke voorwaarden de (buiten)terrassen in Bloemendaal weer open zijn, is tussen KHN en de gemeente Bloemendaal contact en afstemming geweest. De betreffende exploitanten zijn hierover per e-mail op de hoogte gesteld. Ook mag de horeca gebruik blijven maken van de afhaalfunctie totdat de horeca weer volledig mag exploiteren.

Precariobelasting

Wat betreft de precariobelasting voor terrassen is, net als vorig jaar, de 1,5 meter ruimte die tussen terrasmeubilair wordt vereist, geen aanleiding om deze extra metrages binnen de precariobelasting op te nemen. Bovendien zal de gemeente pas precario opleggen over de periode waarin de terrassen weer open mochten zijn. Hoe zich dat de komende maanden gaat ontwikkelen, is natuurlijk afwachten, maar we hopen dat de routekaart naar extra versoepelingen kan worden aangehouden. De precariobelasting wordt in principe pas eind van het belastingjaar opgelegd.

Huurkorting

Wat betreft de huurkorting meldt de gemeente ons dat het in 2020 gehanteerde beleid (namelijk 50% korting op de huur bij verplichte sluiting als gevolg van de coronamaatregelen) in 2021 wordt voortgezet, maar de gemeente is zich nog aan het beraden over eventuele gevolgen verbonden aan het opengaan van de terrasfunctie.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens