Sam&Venlo heeft het bestuur van KHN Groot Venlo gevraagd onderstaand bericht met jou als KHN lid te delen.

Ondernemen draait om durf, toch? Het vergt lef om iets nieuws te starten, om de onzekerheid van de toekomst te omarmen. Nu roepen we je op om ook te durven hulp te accepteren als het financieel even tegenzit. En daarin ben je echt niet de enige als dat zo is. Volgens recente cijfers leeft één op de drie ondernemers in horeca en detailhandel onder bijstandsniveau. Én er is hulp. Zeker voor je kinderen.

Zo bieden Jeugdfonds Sport & Cultuur en Leergeld Venlo financiële hulp voor kinderen van gezinnen met geldzorgen. Leergeld helpt voor school met een laptop of een chromebook, zwemles of een fiets. En Jeugdfonds Sport & Cultuur draagt bij aan de contributie voor bijna alle sportclubs in Venlo of de cultuurvereniging, muziek, ballet of theater waarvan je zoon of dochter lid is of wil zijn. Zodat jouw kinderen mee kunnen blijven doen. Ook in andere gemeenten zijn er dergelijke initiatieven. Want meedoen aan sport en cultuur is ontzettend goed voor de gezondheid en sociale ontwikkeling van je kind. Gun hen deze ondersteuning.

Honderden euro’s aan hulp mogelijk
Iedere situatie is maatwerk maar onderstaande geeft wel een beeld van de mogelijkheden.

Leergeld Venlo:

  • Werkt voor kinderen van 4-18 jaar uit gezinnen met een besteedbaar inkomen van 120% van het bijstandsniveau. Dit gaat om de volgende bedragen (peildatum 1/1/2024)
  • Mogelijkheden voor het verkrijgen van een fiets (voor kinderen van 13+) en / of een laptop; samen al snel goed voor € 650,-
    • Alleenstaande ouder: Maximaal € 1.540,59 per maand
    • Twee ouder gezin: Maximaal € 2200,04 per maand

Jeugdfonds Sport en Cultuur Venlo

  • Voor kinderen van 0 t/m 21 jaar
  • Biedt ondersteuning als het inkomen niet meer dan 130% van het minimum inkomen bedraagt.
  • Kinderen komen dan in aanmerking voor ondersteuning bij sportbeoefening (maximaal € 350,- per kind per jaar) of beoefening van cultuur (maximaal € 500,- per kind per jaar)

In goede tijden is winst de beloning voor je durf. Wanneer het wat minder gaat, is deze hulp de beloning voor je moed. Durf dus, vraag ons om hulp voor je kinderen.

Dit is een oproep van Sam&Venlo, het samenwerkingsverband van het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Leergeld Venlo. Sam&Venlo is te bereiken via

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens