Zoals reeds eerder bekend gemaakt trekt de Provincie Overijssel 5 miljoen euro uit om de energierekening van inwoners, bedrijven, verenigingen en (culturele) instellingen zo snel mogelijk omlaag te brengen. De ambitie is om 5.000 huishoudens en 500 bedrijven, verenigingen en instellingen te ondersteunen.

Dat doet de provincie door in te zetten op energiebesparende maatregelen. Dit heeft erin geresulteerd dat er extra subsidie is voor de energiebesparing voor ondernemers, verenigingen en (culturele) instellingen. Deze is vanaf nu beschikbaar, zie: Investeren om te besparen | Nieuwe Energie Overijssel.

In de regelingen gaat het concreet om uitbreiding en vereenvoudiging van bestaande regelingen. Alle ondernemers, verenigingen en (culturele) instellingen in Overijssel kunnen een aanvraag indienen voor deze verruimde subsidieregelingen:

  1. Subsidie voor grotere energiebesparende maatregelen, tot maximaal €125.000 per aanvraag.
  2. Subsidie voor kleinere energiebesparende maatregelen, tot maximaal €5000 per aanvraag en voor energie- advies (o.a. Geld terug actie).
  3. Een aantal specifieke, kleinere regelingen voor horecabedrijven en productiebedrijven (o.a. Gas(t)vrij terras)

Met name categorie 2 en 3 kunnen interessant zijn voor de horeca. In het aanbod is het belangrijk te realiseren dat er twee doelgroepen zijn: kleinverbruikers en grootverbruikers (boven de 50.000 kwh per jaar)

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens