Vanaf 5 december zijn er nieuwe subsidies beschikbaar voor de aankoop van uitstootvrije taxi’s, bestelauto’s, vrachtauto’s en autobussen.

De lucht in Amsterdam moet schoner, maar de stad kent nog een groot aantal knelpunten. De gemeente heeft daarom in het Actieplan Schone Lucht een groot aantal plannen aangekondigd. Zo moeten in 2025 alle bedrijfsvoertuigen in de stad uitstootvrij zijn. De nieuwe subsidies helpen om deze overstap te maken.


Elektrisch rijden kent veel voordelen. Het is gunstig voor de luchtkwaliteit. Het is goed voor het bedrijfsimago. De kosten worden met de dag interessanter en elektrische voertuigen hebben parkeer- en toegangsprivileges in de stad. De subsidie is daarbij vooral een stimulans om snel te handelen.

De subsidieregeling op hoofdlijnen

  • Subsidieert de aanschaf van uitstootvrije bestelauto, vrachtauto en autobus
  • Eist dat het voertuig, voor ondernemers buiten Amsterdam, maandelijks gemiddeld drie dagen per week of 160 dagen per jaar in Amsterdam rondrijdt. Men hoeft dus niet in Amsterdam gevestigd te zijn
  • Geldt voor de aanschaf van nieuwe en gebruikte voertuigen
  • Geldt alleen bij vervanging van een voertuig op fossiele brandstof
  • Is beperkt tot vijf voertuigen per aanvrager
  • Geeft subsidie van € 3.000 tot € 40.000, veelal met een maximum van 20% van de aanschafprijs. Zie de onderstaande tabel.

Kijk hier voor meer informatie en een overzicht van de subsidies en kijk vanaf 5 december op de website van de gemeente Amsterdam voor alle details en de aanvraag.

Bron: Gemeente Amsterdam

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens