Dit in het kader van het in mei vastgestelde Heropeningsplan waarvoor vandaag de Tijdelijke subsidieregeling Heropeningsfonds is vastgesteld.

Hiermee worden activiteiten ondersteund waarmee de Kamper samenleving wordt uitgenodigd tot ontmoeten. Het weer herstellen van sociale samenhang van Kampen én het stimuleren van omzet, nieuwe leden en betrokkenheid gaan in deze subsidieregeling hand in hand.

Tijdelijke subsidieregeling Heropeningsfonds

De Tijdelijke subsidieregeling Heropeningsfonds wil zoveel mogelijk onderdelen van samenleving die als gevolg van corona lange tijd geheel of gedeeltelijk gesloten waren, met elkaar verbinden. Vanuit deze verbinding wordt ruimte geboden om dingen te gaan organiseren voor de inwoners van Kampen. Bijvoorbeeld nieuwe kleine evenementen waarmee de stad weer langzaam tot leven kan komen, zowel voor inwoners als bezoekers, open deur festiviteiten waarmee de verenigingen hun leden weer kunnen verwelkomen of een spelletjesmiddag in de dorpshuizen en wijkcentra, die na lange tijd ook weer open mogen.

Het gemeentebestuur heeft eerder al € 540.000 ter beschikking gesteld, een tientje voor iedere inwoner, om de maatregelen uit het Heropeningsplan uit te voeren. Voor de subsidieregeling wordt € 300.000 uitgetrokken. Deze wordt verdeeld in 4 tranches van € 75.000. Een tranche duurt ongeveer vier maanden. Hiermee worden de activiteiten en de initiatieven, maar ook de aanvraagperioden uitgesmeerd tot eind 2022!

We nodigen potentiele aanvragers uit de hele gemeente Kampen uit om met leuke voorstellen te komen waarmee ontmoetingen worden gestimuleerd en waaraan veel Kampenaren kunnen meedoen. Voor een voorstel kan € 500 tot maximaal € 5000 subsidie worden aangevraagd.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens