De subsidie kan worden aangevraagd door een ‘culturele nachtclub’ in Amsterdam.

De definitie daarvan is:
Een horecabedrijf dat hoofdzakelijk in gebruik of bestemd is voor het bieden van dansgelegenheid, met een gecureerd programma waarbinnen op regelmatige basis muziekoptredens of culturele activiteiten plaatsvinden waarvoor een afzonderlijke toegangsprijs wordt berekend waarop het BTW-tarief van 9% voor podiumoptredens van toepassing is.

Deze regeling komt voort uit een landelijke pot die is verdeeld onder gemeenten ter ondersteuning van de lokale culturele infrastructuur per gemeente. KHN en het Overleg van Amsterdamse Clubs (OAC) zijn samen de uitdaging aangegaan om voor de clubs een substantiele bijdrage te realiseren uit dit fonds. Afhankelijk van het aantal aanvragen kan de uitkering oplopen tot €30.000,- per club.

In de regeling en op de website van de gemeente staan de voorwaarden die gelden. De subsidieaanvragen moeten vóór 11 juni 2021 bij de gemeente binnen zijn. De subsidie is alleen aan te vragen met E-herkenning. Wacht niet te lang met de aanvaag. Als er nog vragen zijn, neem dan contact op met Eveline Doornhegge, regiomanager KHN Amsterdam, 06-51490709 / e.doornhegge@khn.nl.

Dat deze regeling ook beschikbaar is geworden voor clubs, zien we als een belangrijke stap waarbij de gemeente de clubs aanvaardt als onderdeel van de (nacht)cultuur.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens