Gemeente Helmond is tot een subsidieregeling gekomen om ondernemers te ondersteunen bij de aanvragen voor de landelijke maatregelen TVL q4, 2021 en de NOW5.

De afgelopen weken hebben de besturen van KHN Helmond en Horeca belangenvereniging Helmond Centrum diverse gesprekken gevoerd met de gemeente Helmond over de uitzichtloze situatie waar de horeca zich nog steeds in bevindt op dit moment. Er is sinds de strengere maatregelen van 13 november lang geen duidelijkheid geweest of er überhaupt weer een compensatieregeling/uitstel belasting kwam en nu dit inmiddels toch is aangekondigd komt het er toch vaak weer op neer dat deze regelingen niet toereikend zijn én dat de ondernemer weer de vaste lasten en loonsommen voor moet schieten, dat kan in veel gevallen simpelweg niet meer. De koek is op.

We hebben dit sentiment bij de gemeente gedeeld en de vraag bij de gemeente Helmond neergelegd of er eventueel mogelijkheden zijn voor een soort van overbruggingskrediet, lening of compensatie voor bijvoorbeeld de kosten die niet onder een regeling vallen.

Dit signaal heeft de gemeente ter harte genomen en ze zijn bezig geweest om te kijken hoe ze de MKB’er en vooral de horeca extra kunnen ondersteunen. Na een aantal opties uitgezocht te hebben zijn ze gekomen tot een subsidieregeling om ondernemers te ondersteunen bij de aanvragen voor de landelijke maatregelen TVL q4, 2021 en de NOW5.

Zie onderstaande documenten voor alle informatie over deze door gemeente Helmond ontwikkelde en geboden regeling.


Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens