De provincie Drenthe biedt een nieuwe subsidie aan. Wees er snel bij! Loket Samenwerkingsverband Noord Nederland gaat 1 april open.

Ben je horecaondernemer met een terras, dan kun je vanaf donderdag 1 april 2021 gebruik maken van de subsidieregeling ‘Energiezuinig en duurzaam warm buiten zitten horeca Drenthe’. Deze regeling geldt met terugwerkende kracht vanaf 15 maart 2020. Je kunt subsidie aanvragen voor 75% van de kosten voor het energiezuiniger en duurzamer maken van de bestaande terrasverwarming en voor de aanschaf van elektrische warmtekussens tot een maximum van € 5.000. In totaal is er € 200.000 beschikbaar in de subsidieregeling.

Gezien de verwachte belangstelling adviseren wij je om je goed te verdiepen in de regeling en te informeren naar de mogelijkheden, voordat je daadwerkelijk de investering doet. Dit om eventuele teleurstelling achteraf te voorkomen. De regeling loopt tot en met 31 december 2021.

Hieronder zetten we de belangrijkste informatie over de regeling voor je op een rij:

Waarvoor kun je subsidie aanvragen?

Via deze regeling kun je subsidie aanvragen voor:

 • Warmtekussens inclusief bijbehorende lader;
 • De kosten van materialen en werkzaamheden door een erkende installateur om bestaande terrasverwarming energiezuiniger en duurzamer te maken.

Hoeveel geld is er beschikbaar in de regeling?

 • Voor de regeling is in totaal €200.000 beschikbaar;
 • De hoogte van de subsidie bedraagt maximaal 75% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 5.000,- per aanvrager.

Hoe kom ik in aanmerking voor deze regeling?

Om voor subsidie in aanmerking te komen, dien je te voldoen aan de volgende vereisten:

 • Je hebt een horecaonderneming met een vestiging in Drenthe;
 • Je realiseert de maatregelen voor een energiezuinig en duurzaam bestendig terras bij de vestiging waarvoor je de aanvraag indient;
 • Je hebt op of na 15 maart 2020 kosten gemaakt voor het verduurzamen van je terras.

Hoe kan ik de subsidie aanvragen?

Je kunt de subsidie aanvragen vanaf donderdag 1 april 2021 via de website van het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN). Let op: deze link is per 1 april 2021 actief! Er wordt gevraagd om het volgende mee te sturen met jouw aanvraag:

 • Een sluitende begroting of offerte van de kosten indien de kosten nog niet zijn gemaakt of betaalbewijzen indien de kosten al wel zijn gemaakt;
 • Een uittreksel uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel van maximaal één jaar oud;
 • Een ingevulde de-minimisverklaring. Deze verklaring kun je vinden via de website van de Rijksdienst voor Ondernemen (RVO).

Wanneer wordt subsidie verleend?

 • Subsidie wordt verleend op volgorde van datum van binnenkomst van de subsidieaanvragen (wie het eerst komt wie het eerst maalt);
 • Wanneer door verstrekking van subsidie voor aanvragen die op dezelfde dag zijn ontvangen, het subsidieplafond wordt overschreden, wordt de onderlinge rangschikking van die aanvragen vastgesteld door middel van loting.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens