Op 5 februari jongstleden ondertekende Sander Wind namens KHN Gelderland en de betrokken afdelingen op de Veluwe digitaal de samenwerkingsovereenkomst voor de Veluwe op 1.

Tijdens een digitale bijeenkomst werd vrijdag 5 februari stilgestaan bij het feit dat 36 Veluwse partijen de samenwerking Veluwe op 1 verlengen met vijf jaar. Drie jaar geleden - op 15 februari 2018 - is de overeenkomst Veluwe op 1 voor het eerst door partijen ondertekend. Met de ondertekening vandaag geven partijen aan deze samenwerking in de VeluweAlliantie voort te willen zetten. In de VeluweAlliantie zijn Veluwse regio’s, ondernemers, grondeigenaren, maatschappelijke partners en overheden vertegenwoordigd.

De ambities voor de komende jaren legden partijen al eerder vast in de VeluweAgenda 2030: De Veluwe is in 2030 een voorbeeldregio als het gaat om het verbeteren van de biodiversiteit en het verduurzamen van toerisme. Belangrijkste afspraak is samenwerking op en rond de Veluwe tot stand brengen en bevorderen door partijen bij elkaar te brengen, gezamenlijke initiatieven te starten, te ondersteunen en te begeleiden.

Samenwerking
De afgelopen drie jaar heeft de samenwerking geleid tot de start van een aantal grote samenwerkingsprojecten. Denk daarbij aan aanleg van routes voor fietsen, wandelen, MTB en ruiters, Recreatiezonering, Veluwe Remembers en Belevingsgebieden Veluwe. In 2020 kwam daar ook nog eens de samenwerking met het Rijk bij in de vorm van de Regiodeal Veluwe.

Veluwe op 1
Veluwe op 1 is een netwerksamenwerking op de Veluwe. Zo’n veertig partijen hebben zich aan dit netwerk verbonden. Van grondeigenaar tot recreatieondernemer, van overheid tot natuurorganisatie. Gezamenlijk doel: het behouden en versterken van de natuur, de economie en de leefbaarheid op en rond de Veluwe.

Ondertekenaars
De onderstaande partijen zetten hun handtekening onder de Samenwerkingsovereenkomst Veluwe op 1 2021-2025. Hiermee committeren zij zich aan samenwerken op de Veluwe met als doelen: het behoud en herstel van ecologische diversiteit en robuustheid van de Veluwe en omliggende gebieden en het bevorderen van de kwaliteit van toerisme op de Veluwe, met aandacht voor de wensen, belangen en betrokkenheid van inwoners. De ondertekenaars: gemeentes Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Brummen, Ede, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek, Renkum, Rheden, Putten, Rozendaal, Scherpenzeel, Voorst, Wageningen en ANWB, Recreatieondernemers Nederland, IVN, Koninklijke Horeca Nederland, Staatsbosbeheer, Geldersch Landschap en Kasteelen, Natuurmonumenten, Gelders Particulier Grondbezit, Nationaal Park De Hoge Veluwe, Kroondomein Het Loo, Leisurelands BV, Rijks Vastgoed Bedrijf, provincie Gelderland, LTO Oost en Overleg Dé Veluwse Attracties.

KHN Gelderland wordt in de VeluweAlliantie vertegenwoordigd door Martin Bes, GM van Landal Rabbit Hill en heeft via KHN, Landal, het toeristisch platform Apeldoorn en de netwerk club van Gastvrij Gelderland een enorm netwerk op de Veluwe opgebouwd. Martin onderhoudt het contact met het Gelderse KHN bestuur en komt op alle fronten op voor de belangen van onze leden. Mocht je meer van deze samenwerking willen weten dan wel actief willen deelnemen bij een van de vele projecten, dan kun je dat bij jouw regiomanager Richard Dijkgat of Jan Willem van der Straaten kenbaar maken.

Op Veluwe op 1 staat heel veel meer informatie. Tevens bestaat hier ook de mogelijkheid om je aan te melden voor het jaarlijkse Veluwecongres, dit jaar digitaal op donderdagmiddag 11 maart 2021.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens