Samenwerkende partijen in Drenthe, met oog voor de toekomstige meerwaarde van de Drentse binnensteden en dorpen nodigen je uit om het gesprek te hebben over de uitdagingen en mogelijke oplossingen.

Samenwerkende partijen in Drenthe, met oog voor de toekomstige meerwaarde van de Drentse binnensteden en dorpen nodigen je uit om het gesprek te hebben over de uitdagingen en mogelijke oplossingen. Het goed en collectief functioneren van de sectoren Retail, Horeca, Recreatie, Leisure & Cultuur, Vrijetijdsbesteding en Toerisme is van groot belang voor de vitaliteit van onze hele Drentse samenleving.

Door de grote maatschappelijke ontwikkelingen verandert de functie van de centrumgebieden en het belang van de verschillende sectoren. Naast een functie als aankoopgebied is het voor de consument ook belangrijk om te gaan “shoppen” vanuit de sociale ontmoeting of om er gewoon even ‘tussenuit’ te kunnen en ‘een terrasje te kunnen pikken’.

De factor ‘sociale meerwaarde’ binnen een centrumgebied krijgt een sterkere rol en vormt dan ook een belangrijk onderscheidend aspect ten opzichte van online verkoop. Een aantrekkelijke binnenstad- winkelstraat of het centrum van een leefbaar dorp wordt van een groter maatschappelijk belang voor de leefbaarheid. Provincie, Gemeenten, Cultuur, Recreatie, Horeca en Retail ondernemers in Drenthe moeten de handen ineenslaan om uiteindelijk de Drentse centrumgebieden te versterken en daarmee de unieke positie van Drenthe als aantrekkelijke woon- en recreatieprovincie te versterken.

Wanneer: Maandag 5 juni 2023
Tijd: 18.30 - 21.00 uur
Waar: De Tamboer, Hoofdstraat 17, 7902 EA Hoogeveen

Pak die kans en ga samen met ons zoeken naar die collectieve ideeën!

Bekijk de flyer Symposium: De toekomst van bruisende binnensteden & dorpskernen in Drenthe of meld je direct aan via deze link.