De partners uit het Retailplatform Overijssel (RPO) nodigen jou, samen met INretail en de Retailagenda, uit om het gesprek te hebben over de uitdagingen én mogelijke oplossingen in relatie tot de toekomst van de Overijsselse centra.

Hans Bakker -voorzitter RPO- heeft het bestuur van KHN Overijssel gevraagd onderstaand bericht met jou als KHN lid te delen.

...van eenzijdige focus op economische waarden (winkelen & horeca) naar beleving en een brede publieke functie...

Op maandag 6 februari 2023 gaan we, onder leiding van dagvoorzitter André van der Zee, het gesprek aan en zoeken we naar collectieve ideeën. Doet u mee?

Het goed en collectief functioneren van de sectoren retail, horeca, leisure & cultuur is van groot belang voor de vitaliteit van onze Overijsselse samenleving. Door de grote maatschappelijke ontwikkelingen verandert de functie van centrumgebieden en het belang van de verschillende sectoren daarin in rap tempo. De eenzijdige nadruk op de commerciële functie (economische waarde) verandert. Een aantrekkelijke winkelstraat of het centrum van een stad of dorp wordt van een groter maatschappelijk belang.

Wat betekent dit voor alle partijen, betrokken bij de centra?

Ondernemers moeten hun publieke waarde veel duidelijker maken en met name nadenken over hun klantwaarde (waarom willen consumenten bij mij kopen?) en economische waarde (hoe vitaal/toekomstbestendig ben ik?). Vastgoedpartijen kunnen minder eenzijdig op invulling met winkels rekenen. Gemeenten moeten extra investeren in de openbare fysieke ruimte en veel meer aandacht besteden aan de openbare digitale ruimte. Van de provincie Overijssel wordt een aanjaagrol verwacht: de aandacht voor de genoemde sectoren en onze centra moet hoog op de agenda blijven!

Hoe ontwikkelen we samen één agenda? Overijssel moet verder met de succesvolle retailaanpak. Hoe nu verder? Wat is er nog meer te doen? Wie neemt het voortouw? De toekomst van de Overijsselse centra ligt ook in uw handen. Doe mee!

Bekijk de flyer voor meer informatie en aanmelden.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens