De regering heeft weer een regeling ingesteld waarbij de gemeente jou tegemoet komt in de kosten voor de controle van de CTB’s. De vergoeding geldt voor de periode van 26 januari tot 26 maart 2022 (dus maximaal 9 weken).

Namens de gemeente delen we graag onderstaande informatie met jou over de nieuwe CTB (Corona toegangsbewijs) gelden die de gemeenten vanuit het Rijk ontvangen. We zijn blij dat de gemeente Meppel op deze manier de tegemoetkoming tot stand laat komen.

Aan de horeca zaken in de gemeente Meppel;

Nu de Horeca weer open is, is de controle van de Corona Toegangs Bewijzen (CTB) weer in beeld. De regels hiervoor zijn bij jullie bekend (zie Rijksoverheid.nl).

Het goede bericht is dat de regering weer een regeling heeft ingesteld waarbij de gemeente jullie tegemoet komt in de kosten voor de controle van de CTB’s. Eind 2021 hebben we de bijdrage maandelijks en op eigen initiatief overgemaakt naar de deelnemende zaken. Veranderde regelgeving heeft er helaas voor gezorgd dat we deze vergoeding alleen maar kunnen uitbetalen op basis van een declaratie van betreffende ondernemer. Ook staat de regeling dus weer open voor bedrijven die niet deelnamen aan de regeling zoals we die kenden in het 4e kwartaal 2021.

De vergoeding geldt voor de periode van 26 januari tot 26 maart 2022 (dus maximaal 9 weken). Wij keren de vergoeding uit zolang de CTB controle verplicht is. Als deze verplichte controle voor 26 maart a.s. eindigt, zal ook de vergoedingsregeling vervallen. Voorlopig is de bijdrage bepaald op maximaal € 180 per week per bedrijf, welke maandelijks gedeclareerd kan worden bij de gemeente. De gemeente kan over deze vergoeding geen BTW verrekenen, wat betekent dat we niet meer uitbetalen dan € 180. Een bewijs van waar het geld aan uitgegeven is hoeft niet toegevoegd te worden. De factuur kan bij voorkeur gemaild worden naar h.veldman@meppel.nl of via de post naar Gemeente Meppel, Grote Oever 26, 7941 BJ Meppel.

Voor een nadere toelichting en vragen kun je mij altijd bellen.

Met vriendelijke groet,
Harrie Veldman
T: 14 0522/ T 06-21416128

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens