Limburgse en Brabantse ondernemers die door het hoogwater van vorige zomer fors omzetverlies hebben geleden, komen in aanmerking voor een speciale tegemoetkomingsregeling.

Het Rijk heeft een uitkering van 24 miljoen euro toegekend aan de Provincie Limburg om deze tegemoetkoming te realiseren. De getroffen ondernemers kunnen hiervoor een aanvraag indienen van 24 oktober tot en met 5 december 2022.

Formulier beschikbaar vanaf 24 oktober
Onder andere op aandringen van KHN, HISWA/RECRON, LWV en MKB Limburg werkte het kabinet afgelopen zomer samen met de provincie Limburg aan de invulling van een tegemoetkomingsregeling voor getroffen ondernemers. Deze invulling is nu bekend. De regeling geldt voor omzetverlies in het derde en vierde kwartaal van 2021 en het eerste kwartaal van 2022. Het meldingsformulier Tegemoetkoming omzetschade na waterschade Limburg en Noord-Brabant (TOWL) is vanaf 24 oktober beschikbaar op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Zetje in de rug
Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat): “Ondernemers zijn hard geraakt door het hoogwater. Veel bedrijven en winkelpanden hebben schade geleden. Ondernemers hebben in de periode na de wateroverlast veel veerkracht getoond en hun bedrijfsvoering zoveel mogelijk weer opgepakt. Deze tegemoetkoming van de omzetschade geeft hun daarbij een zetje in de rug.”

Gedeputeerde Stephan Satijn (Economie, Onderwijs en Grondbedrijf): “Voor materiële schade heeft het kabinet in het najaar van 2021 de Wet tegemoetkoming schade bij rampen ingezet. Deze wet voorziet echter niet in de omzetschade die ondernemers door het hoogwater hebben opgelopen. Samen met Koninklijke Horeca Nederland, HISWA/RECRON, LWV, MKB Limburg en de getroffen gemeentes, hebben we bij het Rijk aangedrongen op een regeling waarmee het omzetverlies van zwaar getroffen ondernemers gedeeltelijk gecompenseerd wordt. Wij zijn verheugd om nu een regeling te kunnen presenteren die hierin voorziet.”

In juli 2021 werden delen van Limburg en Noord-Brabant getroffen door hoogwater met enorme schade tot gevolg. Lees meer over de regeling met de naam ‘nadere subsidieregels omzetderving door overstromingen door zoet en afstromend water in juli 2021 in Limburg en Noord-Brabant’.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens