Op donderdag 27 augustus is het bestuur van KHN Waterland op bezoek geweest bij burgemeester Heldoorn en mevrouw Wilma Visser.

Verlening uitgebreide terrassen aanvragen
KHN Waterland heeft verzocht de uitgebreide terrassen die op dit moment tot 1 november mogen blijven staan, het hele jaar door te gedogen. KHN Waterland heeft aangegeven dat de horecaondernemers het zeer zwaar hebben. Het grote probleem ligt in de 1,5 meter afstand en de ruimte binnen in de horecazaken. Het helpt daarom enorm wanneer de ruimte buiten benut kan blijven worden. Dit betekent niet dat de terrassen het hele najaar en winter vol zullen zitten, maar de horeca heeft zo wel meer mogelijkheden.

Hoewel KHN Waterland heeft aangegeven dat een collectief besluit hierover voor alle horecazaken veel administratieve beslommeringen scheelt voor alle partijen, heeft Burgemeester Heldoorn toch anders besloten. Horecaondernemers die gebruik willen maken van het terras na 1 november, kunnen per individuele ondernemer een aanvraag om vergunning indienen. De gemeente zal per individuele situatie maatwerk leveren om, voor zover mogelijk, verruimde terrassen mogelijk te maken, gelijk aan de zomer terrassen. Dit is mede afhankelijk van de situatie en de locatie. De gemeente benadert de horecaondernemers hier binnenkort persoonlijk over via een mail.

Structureel overleg
Burgemeester Heldoorn geeft aan in te gaan op de wens om een structureel overleg in te plannen met burgemeester Heldoorn, mevrouw Visser, wethouder economische zaken B. ten Have en ambtelijke ondersteuning. Het eerste overleg wordt gepland in januari 2021. Mocht er tussentijds iets spelen, is het mogelijk een ad hoc overleg in te plannen.

Heb je onderwerpen voor onze volgende bestuursvergadering of vragen over bovenstaande? Laat het ons weten via waterland@khn.nl

Heb je de Facebook van KHN Waterland al geliked? Zegt het voort!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens