Haagse gemeenteraad wil samen met de horeca, visie ontwikkelen voor een gezonde heropening en een voortvarend herstel. De insteek hiervan is het gezamenlijk opstellen van een herstelvisie, verruiming en versoepeling van bestaande regels voor een korte of middellange periode en waar mogelijk financiële ondersteuning vanuit de beperkte Haagse lokale middelen.

Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van een verkiezingsdebat met partijen uit de Haagse gemeenteraad. De vijf coalitiepartijen, aangevuld met de grootste oppositiepartij uit de Haagse gemeenteraad, debatteerden deze week over de vraag op welke wijze de horeca zo snel mogelijk weer open kan en hoe zij zo goed mogelijk door de lokale politiek kan worden geholpen. Het debat, georganiseerd door Koninklijk Horeca Nederland (afdeling Den Haag) en onder leiding van de voorzitter van de Economic Board Henk Kool, was online te volgen voor belangstellenden. Zo’n 300 mensen volgden thuis via een livestream het debat over de financiële noden van de horeca, de klemmende regelgeving die een vlot herstel in de weg staat en hoe Den Haag weer snel aantrekkelijk voor binnen- en buitenlandse toeristen op de kaart kan worden gezet.

Raadsleden erkenden dat er op al deze drie punten actie noodzakelijk is maar dat Den Haag nu eenmaal krap bij kas zit en dus niet alles mogelijk is. Desalniettemin spraken alle aanwezige raadsleden de wens uit dat het college van B. en W. zo snel mogelijk met een herstelvisie komt, dat in samenspraak met de horeca en andere partners in de stad moet worden opgesteld. Aan het debat namen deel; Judith Oudshoorn (VVD), Bülent Ayden (PvdA), Cees Pluimgraaf (CDA), Daniël Scheper (D66), Maarten de Vuyst (Groen Links) en Ralf Sluijs (HvDH/Groep de Mos).

Maarten Hinloopen, voorzitter KHN Den Haag: “Het is goed dat de Haagse politiek breed erkent dat de Horeca belangrijk is voor de Haagse economie en de werkgelegenheid. We denken graag mee hoe het herstel het snelste te realiseren is”.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens