HORECA LEEFT! De campagne die Summa College samen met de horeca in regio Eindhoven op 7 juli heeft gelanceerd⁠. ⁠Het doel? Een horeca werkveld met genoeg personeel, nieuwe aanwas van enthousiaste en passievolle studenten en een imago waar je wild van wordt!

Horeca Leeft! biedt BBL-studenten (vier dagen werken, één dag per week naar school) gratis leerboeken en cursussen ter waarde van 240 euro. Tegelijkertijd kunnen deelnemende bedrijven rekenen op een gratis cursus Leermeester (à 750 euro). Het doel van de campagne is zeker honderd studenten voor een BBL-opleiding te werven. De studenten bieden daarmee de betrokken horecabedrijven verlichting.

Chronisch personeelstekort

De horeca kampt al jaren met een chronisch personeelstekort. Dat werd de afgelopen jaren nog verzacht door onder meer werkstudenten die door het jaar de handen uit de mouwen staken om vervolgens een horecaopleiding te gaan volgen. Door de pandemie was de horeca tijdelijk gesloten. Daardoor is een deel van het aanwezige personeel in andere branches gaan werken. Er is ook onvoldoende aanbod van nieuwe studenten om vacatures in te vullen.

De campagne Horeca Leeft! richt zich op BBL-studenten voor de vakken bediening en kok. De studenten zijn 32 uur per week beschikbaar om werkend te leren. De studie is ook beschikbaar voor mensen die nu nog niet in de horeca werken en voor mensen die als kok of in de bediening werken en zich willen specialiseren.

We lanceerden de campagne!

Hoe nu verder? Sinds 7 juli is de website horecaleeft live. Je vindt hier een toolkit met shareable content die je vrij kunt gebruiken. Je kunt daarmee ook campagne-afbeeldingen maken met foto’s van je eigen bedrijf!

Ook als je niet bij de lancering aanwezig kon zijn, maar wel posters & flyers wilt ontvangen, horen we dat graag via: summa-horeca@summacollege.nl.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Eindhovens Rondje.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens