Tijdens het Horecaoverleg is met de gemeente gesproken over de noodzaak een nieuwe CHO in te regelen.

We zijn helaas genoodzaakt de huidige CHO per direct stop te zetten en er moet een nieuwe CHO opgetuigd worden.

Dit heeft te maken met nieuwe protocollen vanuit de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Dit nieuwe modelprotocol is ontwikkeld om te kunnen voldoen aan de privacyrichtlijnen van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Op dit moment wordt er nog gewerkt met de ‘oude’ CHO en daarmee loopt het bestuur van KHN Midden-Friesland risico op forse boetes. Dat risico kan en wil het bestuur niet lopen.

Per direct stopzetten huidige CHO

Om die reden zijn we in overleg met gemeente en politie helaas genoodzaakt de huidige CHO per direct stop te zetten en zal er een nieuwe CHO opgetuigd moeten worden. Dit wordt zo spoedig mogelijk opgepakt, maar kost ook veel tijd. Om onnodige boetes te voorkomen is de juiste vergunning vanuit AP nodig, gebaseerd op het nieuwe protocol. Tot die tijd is het dus NIET mogelijk een CHO uit te delen, wel heb je als ondernemer altijd de mogelijkheid een individuele ontzegging uit te geven.

Juist nu de horeca ook voor de nacht weer meer mogelijkheden krijgt, is het balen dat de huidige CHO niet meer volstaat, maar AP waarschuwt voor onnodige hoge boetes en kunnen we niet anders dan voor deze tijdelijke oplossing kiezen. We hopen op jullie begrip in deze.

Reeds uitgedeelde CHO’s

Van belang om te melden is dat reeds uitgereikte CHO’s aan personen van kracht blijven. Deze zullen ook opgenomen worden in het nieuwe digitale systeem.

Werkgroep

We houden je op de hoogte van het proces over de nieuwe CHO, hiervoor komt een werkgroep tot stand waarbij in samenwerking met de gemeente Smallingerland, KHN Midden-Friesland, het CCV en de politie.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens