Is jouw inkomen gedaald en kun je door de coronamaatregelen noodzakelijke kosten als woonkosten niet meer betalen? Dan kan de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten jou misschien helpen.

Veel mensen hebben door het coronavirus minder inkomsten. Hierdoor kan het moeilijk zijn om jouw woonkosten te betalen. Ben je bijvoorbeeld jouw baan kwijt? Of kun je als ondernemer jouw werk niet of maar deels doen? De gemeente kan dan helpen met de regeling ‘Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten’ (TONK).

Voor iedereen met een lager inkomen door corona

De TONK is bedoeld voor mensen die door corona minder inkomen hebben. Het maakt hierbij niet uit of je in loondienst werkt, een TOZO- of WW-uitkering krijgt of een ondernemer bent.

Voorwaarden

Iedere gemeente voert de landelijke TONK-regeling uit. De gemeente stelt hiervoor zelf het beleid en de voorwaarden vast. Die kunnen daarom per gemeente anders zijn. Voor de voorwaarden en het aanvragen van de eenmalige tegemoetkoming voor Kampen kun je terecht op de website van gemeente Kampen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens