Er wordt op dit moment veel gesproken over de toekomst van de raamprostitutie op de Wallen. In de uitvoeringsnotitie aanpak binnenstad is onder de noemer functiemenging en stimulering diversiteit het volgende geschreven.

De mogelijkheden en effecten verkennen van het verminderen van seksinrichtingen (sekswinkels, -bioscopen en -theaters), coffeeshops en toeristische horeca op de Wallen, in combinatie met vermindering van het aantal raambordelen.

Eerder heeft KHN zich op het standpunt gesteld zich niet actief in de processen m.b.t. veranderingen rondom seksindustrie te mengen. Wij vertegenwoordigen immers geen achterban uit deze sector. Echter we hebben wel uitdrukkelijk benoemd en in meerdere platforms en gesprekken kenbaar gemaakt waarde te hechten aan het onderzoek van de afdeling OIS van de gemeente Amsterdam van februari 2019 waarin is aangetoond dat de ramen niet de publiekstrekker van de Wallen zijn. Daarom verbaast het ons dat sluiting en verplaatsing van de ramen nu een belangrijke oplossing lijkt te zijn voor de gemeente waar alle pijlen op zijn gericht.

We ervaren dat onze partners van de BIZ’en in het Wallengebied erg ontstemd zijn over de manier waarop zij en de sector worden betrokken bij mogelijke veranderingen. Dat betreuren we en waar mogelijk zullen we hen daarin ondersteunen en hier aandacht voor vragen bij de gemeente.

Om je een compleet beeld te geven van wat er gaande is attenderen we je op onderstaande:

  1. Verkenning van diverse scenario’s rond de toekomst van raamprostitutie. Meer informatie vindt je op Prostitutie Amsterdam;
  2. De gemeente onderzoekt de mogelijkheden voor een nieuwe Erotisch Centrum. Tot 21 mei 16.30 uur is het mogelijk je in te schrijven via de link naar TenderNed (houd er rekening mee dat je een account moet aanmaken, dat na een aantal dagen pas actief is). Let op: het is uitdrukkelijk geen publicatie van een aanbesteding, het gaat alleen om het ophalen van informatie. KHN zal zich hierin verdiepen omdat er ook horeca gepland zal worden en mogelijk ook horeca in de buurt kan zijn in de nabijheid van het geplande Erotisch Centrum;
  3. Veel vragen van de BIZ’en in het Wallengebied zijn beantwoord in een document. Hierin staat onder andere een overzicht van het proces dat heeft geleid tot de marktconsultatie. Klik hier om bijlagen te downloaden.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens