KHN Valkenburg aan de Geul heeft een brief verstuurd naar de gemeenteraad over de toeristenbelasting in tijden van Corona.

Valkenburg aan de Geul is een gastvrije gemeente. De horeca staat dagelijks klaar om onze inwoners en bezoekers een hartelijk welkom te heten. Door de goede samenwerking tussen gemeente, inwoners en horeca zorgen wij voor een leefbare omgeving en aantrekkelijk horeca-aanbod. Wij werken hard aan de gastvrijheid van onze gemeente.

Helaas is het een en ander tijdens Corona totaal veranderd en zijn onze bedrijven in meerderheid gesloten. Voor de laatste cijfers en feiten over hoe hard de horeca sector tot nu toe is geraakt verwijs ik u naar de bijlage. Het regionale beeld wijkt hierbij niet af van het landelijke beeld.

De gemeente Valkenburg aan de Geul is onze branche op meerdere vlakken tegemoet gekomen (kwijtschelden precariobelasting, samenwerking op gebied van veiligheid etc.) en daar zijn we ook erg dankbaar voor. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Valkenburg aan de Geul begrijpt echter niet dat er omtrent de toeristenbelasting nog niets is veranderd.

Bekijk hier de verdere inhoud van de brief en hier voor de bijlage feiten en cijfers.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens