Dankzij de inzet van KHN worden er weer aanpassingen gedaan op de SBI-codes waardoor een aantal ondernemers die eerst uitgesloten waren, nu wel in aanmerking kunnen komen voor de TVL. Ondernemers van wie de feitelijke activiteiten op 15 maart 2020 (peildatum) in de praktijk anders waren dan wat in het Handelsregister genoteerd stond, kunnen op basis daarvan alsnog een (hogere) TVL-vergoeding krijgen.

Twee hardheidsclausules toegevoegd aan TVL-regeling

Nu sluit de TVL-regeling ondernemers uit van subsidie als je een andere hoofdactiviteit uitvoert dan de SBI-code die in de KVK beschreven stond. KHN heeft deze problematiek rondom de SBI-codes herhaaldelijk aangekaart bij de overheid en RVO. Het resultaat is dat RVO nu beter moet onderzoeken wat de daadwerkelijke hoofdactiviteit was op de peildatum en zo mogelijk de hoogte van de TVL-subsidie moet aanpassen.

Met deze aanpassing in de TVL-regeling wordt het mogelijk om in aanmerking te komen voor TVL op basis van de werkelijke hoofdactiviteit. Ook kan een hogere TVL-subsidie worden toegekend op basis van de werkelijke hoofdactiviteit. Voor beiden geldt dat dit dus ook werkt als de werkelijke hoofdactiviteit anders is dan wat beschreven was in het Handelsregister op de peildatum.

Wat kan deze aanpassing voor jou betekenen?

Als je kan laten zien wat de juiste hoofdactiviteiten waren op 15 maart 2020 (peildatum), dan kan RVO een TVL-vergoeding toekennen volgens een andere SBI-code. Deze mogelijkheid gaat in per Q1 2021. Om hiervoor in aanmerking te komen maak je bij RVO officieel bezwaar tegen het gebruik van de genoteerde SBI-code.

Heb je al eerder bezwaar gemaakt vanwege jouw SBI-code? Dan onderzoekt RVO jouw bezwaar opnieuw en word je over het vervolg geïnformeerd. Heb je eerder nog geen bezwaar gemaakt? Binnenkort wordt het mogelijk om een verzoek in te dienen om jouw hoofdactiviteit opnieuw te laten toetsen (klik hier om je aan te melden voor updates). Dit is alleen mogelijk voor aanvragen van TVL Q4 2020.

Meer informatie

Meer weten? Kijk op rvo.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens