Mede op verzoek van het bestuur van KHN Zwolle & Regio heeft gemeente Zwolle op 1 september jl. een e-mail en aanvraagformulier gestuurd naar alle ondernemers die extra werkzaamheden hebben moeten verrichten om het CoronaToegangsBewijs (CTB) te controleren.

De eerste drie maanden van dit jaar hebben horecabedrijven en organisaties in de culturele sector, evenementenbranche en sport moeten controleren of hun bezoekers een Coronatoegangsbewijs, hierna CTB, hebben. Dat bracht extra werk met zich mee aan de deur of poort. Om je daarin tegemoet te komen, stelt de gemeente Zwolle een vergoeding beschikbaar voor de extra werkzaamheden die de controle van het CTB in deze maanden met zich heeft meegebracht. Bijvoorbeeld voor het inhuren van extra personeel. Hiervoor heeft de gemeente Zwolle een bedrag gekregen van het Rijk. Dit is een tweede vergoeding. In het laatste kwartaal van 2021 verstrekte de gemeente een vergoeding voor de controle van het CTB voor de periode in 2021.

Voor wie?
Jouw bedrijf valt onder één van de sectoren die verplicht moest controleren van 1 januari t/m 26 maart 2022 en komt daarom in aanmerking voor de éénmalige vergoeding. De vergoeding is beschikbaar voor alle bedrijven, verenigingen en instellingen in de horeca, cultuur-, sport- en evenementensector die verplicht waren het CTB te controleren. Zowel professionele als vrijwilligersorganisaties komen in aanmerking voor een éénmalige vergoeding. Met deze brief informeren wij u over de vergoeding.

Hoe vraag ik de vergoeding aan?
Je kunt vanaf nu tot 15 oktober een aanvraag indienen bij de gemeente via het formulier op www.zwolle.nl/ctb.
Je kunt jouw aanvraag digitaal invullen of het formulier downloaden, invullen en mailen naar ctbgelden@zwolle.nl.

Voor de kosten voor activiteiten in de volgende periodes kan vergoeding worden aangevraagd:

  • Voor de periode van 1 januari 2022 t/m 24 februari 2022 kunnen horeca, culturele instellingen, evenementenorganisaties en (sport)verenigingen een aanvraag doen, waarbij ze een maximum kunnen ontvangen van € 3.000,-.
  • Voor de periode van 25 februari 2022 t/m 26 maart 2022 kunnen alleen evenementenorganisaties een aanvraag doen, waarbij ze € 250,- per dag kunnen ontvangen met een maximum van € 5.000,-.

Let op: jouw aanvraag moet uiterlijk op 15 oktober 2022 zijn ingediend bij de gemeente. Na deze datum stelt de gemeente Zwolle de éénmalige vergoedingen vast en keren deze uiterlijk eind december 2022 uit.

Meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen van de vergoeding is te vinden op www.zwolle.nl/ctb.

Er is gebleken dat vrij weinig horeca-ondernemers deze vergoeding voor de eerste ronde heeft aangevraagd, waardoor de vergoeding voor de aanvragers hoger is uitgevallen, echter willen wij jou er op wijzen dat jij, als horeca-ondernemer hier recht op hebt.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens