Mede op dringend verzoek van het bestuur van KHN Kampen/Zwartewaterland en KHN-lid, Sjoerd-Jan Feenstra, in het bijzonder, heeft gemeente Kampen op 13 december een e-mail en aanvraagformulier gestuurd naar alle ondernemers die extra werkzaamheden hebben moeten verrichten om het coronatoegangsbewijs te controleren.

De eerste drie maanden van dit jaar hebben horecabedrijven en organisaties in de culturele sector, evenementenbranche en sport moeten controleren of hun bezoekers een coronatoegangsbewijs (CTB) hebben. Dat bracht extra werk met zich mee aan de deur of poort. Om je daarin tegemoet te komen, stelt de gemeente Kampen een vergoeding beschikbaar voor de extra werkzaamheden die de controle van het CTB in deze maanden met zich heeft meegebracht. Bijvoorbeeld voor het inhuren van extra personeel. Hiervoor heeft de gemeente Kampen een bedrag gekregen van het Rijk. Dit is een tweede vergoeding.

Was je in de periode van 1 januari tot en met 26 maart 2022 verplicht om het CTB in jouw zaak te controleren? Graag brengen wij je dan op de hoogte van het volgende:

Subsidieregeling tegemoetkoming kosten controle CTB 2022

De gemeente Kampen heeft een subsidieregeling opgesteld om de kosten van de controle op het CTB in 2022 te compenseren. Deze regeling is bedoeld voor ondernemingen, instellingen en organisaties die in de periode van 1 januari tot en met 26 maart 2022 verplicht controle moesten uitvoeren op het CTB.

Verdere info en aanvraagformulier

Van 14 december tot en met 31 december 2022 kunnen aanvragen worden ingediend. Informatie en het aanvraagformulier kunt u vanaf 14 december 2022 vinden op: www.kampen.nl/subsidiectb.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens