Eerder hebben we al bericht dat dankzij onze lobby het is gelukt om nogmaals een verlenging te krijgen voor ruimere 'corona terrassen'. Nog niet elke ondernemer is zich hiervan bewust.

Het college van B&W heeft besloten dat de huidige tijdelijke vergunningen voor extra terrasruimte te verlengen voor het aankomende winterseizoen tot 1 maart 2022. De gemeente wil zo de zwaar getroffen horeca, die van eerdere verruimingen slechts beperkt gebruik konden maken, tegemoet komen. Bijna 1.200 ondernemers beschikken momenteel over een tijdelijke vergunning.

Burgemeester Halsema: “De Amsterdamse cafés en restaurants kijken terug op een zware periode en hebben het nog steeds niet makkelijk. We willen de horeca daarom zoveel mogelijk ruimte geven. Amsterdammers en bezoekers kunnen ook deze winter gebruik maken van vele extra terrassen, verspreid door de stad.”

Verruiming sluitingstijden

De sluitingstijden zullen weer tijdelijk worden verruimd van 20.00 uur naar 22.00 uur. Er mag geen terrasverwarming worden gebruikt anders dan al vergunde of ingebouwde verwarming. Losse verwarmingselementen zijn niet toegestaan. Ondernemers met een tijdelijke verruiming van het zomerterras hoeven niet opnieuw bij hun stadsdeel een volledige aanvraag in te dienen voor een verruimd winterterras. Zij krijgen hierover bericht van de gemeente. Het blijft wel mogelijk om een nieuwe of gewijzigde aanvraag in te dienen.

Geen extra leges

De ondernemers hoeven ook geen extra leges (belasting) te betalen voor de uitbreiding van hun terras. Elk stadsdeel beoordeelt zelf de situatie van de terrassen in de buurt. Wanneer de druk op de bereikbaarheid, leefbaarheid en openbare ruimte te groot wordt, wordt een vergunning voor een terrasuitbreiding niet verlengd. Probeer in alle redelijkheid goede afstemming te houden met je buren.


Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens