Dat veel maatregelen per 25 februari vervallen, is natuurlijk fantastisch. Het geeft ruimte om te ondernemen en zorgt ervoor dat veel horecaondernemers straks niet meer afhankelijk zijn van NOW en TVL om hun personeel en vaste lasten te kunnen betalen. Maar de horeca staat nog voor veel uitdagingen. Waar zet KHN de komende tijd op in?

Het volledig herstel van bijvoorbeeld het internationale toerisme en de zakelijke markt zal nog een lange tijd duren. Voor veel ondernemers zijn de schulden flink opgelopen en/of is het eigen vermogen aanzienlijk geslonken. Kortom: er komt nog een uitdagende periode aan die bepalend is voor de toekomst van veel horecaondernemers.

Waar zet KHN de komende periode op in?

Allereerst wil KHN dat de testplicht voor Clubs en Nightlifebedrijven wordt afgeschaft. Daarnaast wil KHN een plan voor het herstel van de horeca. Het kabinet heeft eerder aangekondigd dat ze binnenkort een middellange termijnvisie presenteert. Daarin omschrijven ze de aanpak van corona en hoe verder om te gaan met steunmaatregelen. De schuldenproblematiek ligt daarbij als een van de bespreekpunten nadrukkelijk op tafel.

Schuldsanering, investeringsfonds en stoppersregeling

KHN heeft al een half jaar geleden aangegeven dat wat betreft financiële steun voor de langere termijn de volgende onderdelen belangrijk zijn:

  • Schuldsanering
  • Investerings-/transitiefonds
  • Een fatsoenlijke regeling voor die ondernemers die door de coronamaatregelen in de problemen zijn gekomen en nu niet anders kunnen dan stoppen

De komende periode blijven we op deze drie punten hameren bij de bewindspersonen, de Tweede Kamer en via VNO-NCW en MKB-Nederland

Starters en schrijnende gevallen

Daarnaast zijn we nog steeds in afwachting van de door minister Adriaansens toegezegde brieven met betrekking tot starters en schrijnende gevallen. Natuurlijk blijven we deze onderwerpen aankaarten tijdens onze onze gesprekken met ministers en ambtenaren.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens