Ben jij een fast casual ondernemer in de binnenstad van Kampen? Als het goed is heb jij op 25 januari de onderstaande uitnodiging van gemeente Kampen ontvangen.

Langs deze weg verzoekt het bestuur van KHN Kampen/Zwartewaterland en Stichting Horeca Kampen jou vriendelijk -toch dringend- om bij dit overleg aanwezig te zijn.

Geachte ondernemers,

Jullie krijgen deze mail omdat jullie bij Koninklijke Horeca Nederland of bij de gemeente Kampen geregistreerd staan als zogeheten ‘Fast Casual’-gelegenheden. In de volksmond ook wel snackbar, afhaalrestaurant, grillroom enz. genoemd. Namens de burgemeester wil ik u graag uitnodigen voor een gesprek over het invoeren van venstertijden voor de horeca in Kampen.

De gemeente en de horeca in Kampen hebben, op grond van het afgesloten horecaconvenant, regelmatig overleg met elkaar. Deze zogeheten KVU-overleggen vinden in ieder geval elke twee maanden plaats. Namens de horeca zitten hier een aantal vertegenwoordigers in. Deze vertegenwoordigers zijn in principe ook uw vertegenwoordigers.

De afgelopen periode is er gesproken over de invoering van venstertijden in de gemeente Kampen. Een venstertijd houdt in dat bezoekers tot een bepaald tijdstip binnen mogen komen en dat daarna de deuren dicht gaan voor nieuwe bezoekers. Vanuit de KVU-overleggen is breed consensus over de invoering van venstertijden en dit willen we tijdens het volgende overleg dan ook definitief maken met een voorstel. Zoals het nu lijkt zal het voorstel gaan worden om een venstertijd van 03.00 uur te gaan hanteren. Dit betekent dat bezoekers om uiterlijk 03.00 binnen een horecagelegenheid moeten zijn en dat daarna geen nieuwe bezoekers meer welkom zijn. Dit zal dan ook voor uw horecagelegenheid gaan gelden. Voor de zekerheid nog even expliciet: de vrije sluitingstijden blijven gewoon gelden. U hoeft niet om 03.00 uur dicht, maar u mag geen nieuwe bezoekers meer binnenlaten na 03.00 uur als dit voorstel zowel door de horeca als de gemeenteraad wordt omarmd.

Omdat voor sommige ‘Fast Casual’-gelegenheden het verdienmodel juist zit in de periode na het uitgaan, willen we u graag expliciet uitnodigen voor een gesprek hierover om uw mening kenbaar te maken. Dit gesprek zal plaatsvinden op maandag 19 februari om 14.30 uur, in het gemeentehuis.

Graag hoor ik of u wel of niet aanwezig zult zijn. Mocht u verhinderd zijn, kunt u mij ook bellen of mailen om uw mening hierover kenbaar te maken. Mocht u geen reactie sturen, gaan wij er vanuit dat u geen bezwaar heeft tegen het invoeren van de venstertijd van 03:00 uur.

Tot dan!

Met vriendelijke groet,

Erik Homan
Juridisch Adviseur Openbare Orde en Veiligheid

Gemeente Kampen | afdeling Fysieke leefomgeving | M: 06 27 41 88 26 | E: e.homan@kampen.nl | www.kampen.nl |
Postadres: Postbus 500
9 - 8260 GA Kampen | Bezoekadres: Burgemeester Berghuisplein 1 - 8261 DD Kampen

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens