Langs deze weg nodigt wethouder Angelique Bootsman je uit voor een bijzondere bijeenkomst op woensdagavond 24 april in Volendam. Tijdens deze avond neemt zij u kort mee in de plannen die we als gemeente Edam-Volendam hebben als het gaat over het toerisme in Edam-Volendam. En wat de avond bijzonder maakt is een lezing van Jan Brokken.

April is de maand waarin traditiegetrouw het toeristisch seizoen start. Als vanouds in ons eigen Edam-Volendam voeren het afgelopen weekend tijdens de Pieperrace de traditionele rond- en platbodems op het Markermeer onder een stralende zon en een stevige bries. Voor de vele bezoekers een prachtig sfeerbeeld, vol nostalgie. En er is meer! Onze gemeente staat aan de vooravond van het maken van een aantal stappen als het gaat om het borgen en laten zien van onze cultuurhistorie en het vertellen van onze verborgen verhalen. Verhalen uit de kernen die de gemeente rijk is en de moeite waard zijn om te bezoeken. Anders, maar toch vertrouwd. Een van die verhalen handelt over de kunst van Hotel Spaander.

Jan Brokken schreef het boek ‘De ontdekking van Holland’. Het boek gaat over het verhaal achter de kunstcollectie van Hotel Spaander in Volendam. Rond 1900 was Volendam een bruisende internationale kunstenaarskolonie. Uit de hele wereld kwamen kunstenaars naar het hotel om van de gastvrijheid te genieten van Leendert en Aaltje Spaander. De kunstenaars werden door levendige avonden en de ateliers op de begane grond als een magneet naar het hotel getrokken. Ruim 1400 schilders waaronder 200 vrouwen vonden hun weg naar Volendam. Aan de Zuiderzee ontdekten ze de typisch Hollandse lucht in al haar hoedanigheden, maar ook verdraagzaamheid en openheid van de bewoners.

Meesterverteller Jan Brokken wekt deze bijzondere Nederlandse (kunst)geschiedenis in zijn boek tot leven en hij gaat daarover in gesprek met Alexander Reeuwijk.

Eigenlijk mag u deze avond niet missen! Na de lezing is er natuurlijk gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje even met elkaar na te praten.

Datum : 24 april
Inloop : vanaf 19.30 uur
Aanvang : 20.00 uur
Locatie : Restaurant de Groene, Haven 104, Volendam

Wethouder Angelique Bootsman hoopt je te mogen begroeten op 24 april! Om te weten hoeveel mensen er komen wordt gevraagd jezelf aan te melden.

Klik hier om jezelf aan te melden voor de bijeenkomst.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens