Op 19 november 2019 is er bij de 2 Gemeenten in Jirnsum een bijeenkomst geweest waar meerdere horecaondernemers hun ongenoegen hebben geuit ten aanzien van KHN, hun beleid, hun optreden, de contributieverhoging, etc.

Daar hebben we met z’n allen goed gesproken en zijn afspraken gemaakt met het bestuur van KHN Fryslân. Duidelijk is geworden dat met name de ‘natte horeca’ zich niet goed vertegenwoordigd voelt door het landelijk bestuur. De regels omtrent leeftijden, toegangstijden, rookruimtes, etc. lijken steeds strenger te worden. Het KHN bestuur van Fryslân onderkent dit, maar ziet ook dat er te weinig vertegenwoordiging is van ‘natte horeca’ in de diverse KHN besturen.

Het blijkt dat de structuur van de KHN vereniging niet bij iedereen bekend is. De besturen van KHN in Friesland bestaan uit ‘gewone’ horecaondernemers die dit als vrijwilliger, naast het runnen van hun eigen zaak, doen. Per gemeente is er een gemeentebestuur, voor de provincie is er een regiobestuur dat via het Noordelijk Overleg (Friesland, Groningen, Drente en Overijssel) met de Ledenraad communiceert en zo met het landelijk apparaat in Woerden. Dit is een lange (vaak te lange) weg om onze belangen in Friesland duidelijk aan het licht te brengen.

Daarom hebben we in Jirnsum besloten dat Friesland zelf het touw in handen gaat nemen en meer zelfstandig actie gaat ondernemen. Wel onder de vlag van KHN, maar door sneller te handelen.

Ben je ook benieuwd naar wat er sindsdien is gebeurd? Kom dan op dinsdag 28 januari van 14.00 tot 17.00 naar Bowling Heerenveen en laat zien dat jouw beroepsgroep je interesseert! Er is o.a. een presentatie van Willem Adema over bierprijzen en ook laten we u zien hoe KHN Fryslân er bestuurlijk voor staat. Wat zijn de uitdagingen in 2020 en hoe is iedereen 2019 doorgekomen? Er is gelegenheid om met jouw collega’s te praten onder het genot van een hapje en een drankje!

Wij hopen je te zien in Heerenveen!

Bijlage: flyer uitnodiging

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens