Ken je ze ook? De winkel op de hoek waar nooit klanten komen? Het bedrijf dat vaker dicht dan open is? Vraag je je ook wel eens af hoe ze dan toch die forse huur kunnen opbrengen? Mogelijk is er sprake van ondermijning, omdat de ondernemer zich schuldig maakt aan bijvoorbeeld het witwassen van crimineel geld. Het komt vaker voor dan je denkt, ook in Heemstede en Bloemendaal.  

De onderwereld vermengt zich steeds vaker met de bovenwereld. We spreken dan van ‘ondermijnende criminaliteit’. Ook jij als ondernemer kan daar direct of indirect last van krijgen. Ondermijnende criminaliteit benadeelt eerlijke ondernemers en kan jou financiële schade toebrengen. Ondermijning gaat bovendien vaak gepaard met geweld, intimidatie en bedreiging en werkt verloedering in de hand.

Op 18 september 2019 is er een avond over ondermijnende criminaliteit
Deze avond is bedoeld voor alle ondernemers, vastgoedhandelaren, makelaars en notarissen uit Heemstede en Bloemendaal. Wil je meer weten over ondermijning en wat je kunt doen? Kom dan naar deze bijeenkomst. Je krijgt informatie over trends en ontwikkelingen binnen ondermijning en kunt met politie, gemeente en collegaondernemers van gedachten wisselen. De avond wordt georganiseerd door de gemeente en het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC). Je kunt je aanmelden via postbusveiligheid@heemstede.nl.

Programma ondernemersbijeenkomst ondermijnende criminaliteit 18 september

18.15 uur Ontvangst met koffie/thee en broodje.
18.45 uur Welkomstwoord door burgemeester Astrid Nienhuis
18.55 uur Trends en ontwikkelingen op het terrein van ondermijning en georganiseerde criminaliteit
(door Els Prins, van werkgeversorganisatie VNO-NCW)
19.35 uur Politie aan het woord over haar aanpak van ondermijning
19.50 uur Discussie aan de hand van stellingen/vragen uit de zaal
20.15 uur Afronding plenaire deel door dagvoorzitter, ruimte voor netwerken/napraten
onder het genot van een drankje en een hapje.

De ondernemersbijeenkomst vindt plaats in het raadhuis van Heemstede

Raadhuisplein 1, 2101 HA Heemstede. Er is voldoende parkeergelegenheid rondom het pand.

Heb je vragen, neem dan gerust contact op

Wi je meer weten over ondermijning en het nieuwe beleid om dit te voorkomen? Laat het de gemeente weten via postbusveiligheid@heemstede.nl of neem telefonisch contact op met de heer D. Nieuweboer via 023-5485745 of mevrouw E. van Schagen 023-5485747.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens