De evaluatie van de geluidhinderverordening op grond van artikel 2.21 van het Activiteitenbesluit milieubeheer wordt uitgesteld.

De gemeente Maastricht heeft het bestuur van KHN Maastricht en Heuvelland gevraagd onderstaand bericht met jou als KHN lid te delen.

Geachte heer, mevrouw,

Op 10 maart 2020 heeft de gemeenteraad de geactualiseerde Verordening ex artikel 2.21 van het Activiteitenbesluit milieubeheer vastgesteld. Daaraan ging een intensief interactief proces vooraf van bewoners (Buurtvereniging Jekerkwartier), een aantal betrokken ondernemers (Vrijthof Binnenste Buiten en ondernemersvereniging Jekerkwartier), KHN Maastricht en Heuvelland en de gemeente. Tijdens dat proces is overeenstemming bereikt over de inhoud van de verordening, alsmede om te evalueren hoe de verordening in de praktijk werkt. Deze evaluatie was aanvankelijk gepland in de tweede helft van 2020.

Uitstel

Vanwege de Corona-maatregelen zijn er in 2020 nauwelijks festiviteiten gehouden en is de nieuwe verordening niet of nauwelijks van toepassing geweest. Om die reden hebben we u benaderd met de vraag of u in kunt stemmen met het uitstellen van de evaluatie. U heeft ons destijds laten weten met het uitstel akkoord te kunnen gaan. De evaluatie omtrent de werking van de verordening zou gehouden worden over de periode juli 2021 tot juli 2022. Dat hebben we bevestigd in de brief aan u van 22 januari 2021.

Vragen

Mocht je naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, dan kun je bellen of mailen met Hub Janssen, beleidsmedewerker gemeente Maastricht via (043) 350 44 33 / 06 29 05 03 90 / Hub.Janssen@maastricht.nl.

Lees voor meer informatie de brief van gemeente Maastricht Geluidhinderverordening/evaluatie.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens