Afgelopen maandag 7 december stond in het teken van BLACK MONDAY, een landelijke actie van KHN.

Behalve #BLACK MONDAY heeft ook het gemeentelijk overleg op 7 december plaatsgevonden en zijn de volgende punten besproken:

  1. (Winter)terrassen
  2. Precario
  3. Openbare orde en veiligheid
  4. Bezorgvoertuigen in de stad
  5. Waar willen we naartoe met de binnenstad?
  6. Communicatie

V.w.b. punt 4; de gemeente heeft afgelopen week deze brief onder collega’s persoonlijk overhandigd. Ze hebben niet iedereen kunnen bezoeken. We hebben met de gemeente nog wel uitvoerig het gesprek gevoerd over het tot stand komen van deze boodschap. We zijn te laat aangehaakt waardoor we onze input niet meer konden geven.

Het KHN bestuur zal vanaf nu elke 2 maanden een overleg voeren met een brede delegatie. De gemeente, politie en handhaving zullen hierbij aansluiten. Als je input hebt voor deze vergadering horen we dat graag.

Aansluitend hebben Sandra en Antje namens KHN, Marco Out de poster van #BLACK MONDAY overhandigd. De burgemeester erkent de mega zorgelijke situatie waar we in zitten. We hebben gesproken over hoe de gemeente kan ondersteunen als we weer opengaan. Wij hebben benoemd dat duidelijkheid belangrijk is. Persoonlijk contact en de toon naar de ondernemer is belangrijk. We blijven graag in contact met de gemeente.

#BLACK MONDAY actie
Een statement naar Black Friday... In een groot deel van de horeca is het donker; dus tijd voor actie BLACK MONDAY - Final Sale in de horeca, OP=OP. Want ons potje is leeg en de reserves zijn op! We willen hierbij de overheid en het publiek laten zien wat het toekomstbeeld zou kunnen zijn van Nederland zonder horeca; lege panden, lege pleinen en straten en lege handen. Wat wij de overheid vragen? NU OPEN EN MEER STEUN. Deze actie is ook in Assen door jullie goed opgepakt.

Ook hebben wij als KHN bestuur deze dag niet stil gezeten, we hebben Assen extra op de kaart gezet middels; interview met Oproep Assen en RTV Drenthe, overhandiging poster BLACK MONDAY aan onze burgermeester Marco Out om de actie meer kracht bij te zetten, College & Raad geïnformeerd en diverse gave exposure via billboards in de stad, lang de A28 en bij de TT! Den Haag is aan zet!

Oproep aan iedereen: laat de posters vooralsnog hangen! Stay Strong, SAMEN STERK!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens