Deze week werden de resultaten van de 0-meting van de Horeca Food Waste Challenge Noordoost-Brabant gepresenteerd.

Maandag 17 oktober werden in de De Verspillingsfabriek de resultaten van de 0-meting van de Horeca Food Waste Challenge Noordoost-Brabant gepresenteerd.

Hoeveel hebben de 17 deelnemende restaurants uit de gehele regio in de afgelopen week samen verspild? Het antwoord is.... 1170 kilo voedsel met een waarde van 6.432 euro en 2300 kg CO2. Dit betekent dat er op jaarbasis tot wel 70.250 euro aan verspild voedsel bespaard kan worden!

Inspiratiesessie

De inspiratiesessie werd afgesloten met de tips ‘betrek je team erbij’ en ‘durf te experimenteren’. De komende weken gaan de horecaondernemers en koks aan de slag om in hun restaurants kilo's voedsel en CO2 én euro's te besparen. De challenge wordt op 28 november afgesloten met een ‘verspillingvrij’ slotevent. Dan worden de resultaten van de 1-meting bekend gemaakt én werpen de deelnemende horecabedrijven een blik op de toekomst.

Meer weten over deze challenge? Kijk op de website van RNOB Nog veel voedsel en CO2 in de horeca te besparen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens