Als bestuur zijn wij constant in gesprek met de diverse afdelingen binnen de gemeenten. Via deze weg willen we jullie een kleine update geven. Dit betreft voor Baarn een zogenaamde 'nulmeting' en voor beide gemeente een oproep m.b.t. continueren van de corona maatregelen.

NULMETING in Gemeente Baarn
Vanaf deze week zullen de eerste bezoeken van de gemeente Baarn plaats gaan vinden bij de horeca in Baarn. Net als vorig jaar in Soest wil de gemeente Baarn een zogeheten 'nulmeting' houden om zo te zorgen dat een ieder , gemeente en ondernemer, weer alle zaken volgens de geldende regels op orde heeft. Naast dat dit fijn is voor de gemeente, is dit ook voor de ondernemers van belang. Na de nulmeting is het voor beide partijen makkelijker om een gelijkspeelveld te waarborgen voor bestaande en nieuwe ondernemers.

Als eerste staat de lichte horeca (snackbar, koffiezaakjes en de para commerciƫle instellingen) op de planning. Later zullen de grotere horecaondernemingen volgen.

We hebben afgesproken dat deze controle in eerste instantie dient als inventarisatie. Er is niet de intentie vanuit de gemeente om over te gaan tot bekeuren. Wel is aangegeven dat bij excessen de gemeente overgaat tot actie en handhaving. Dit is echt wanneer er op meerdere grote overtredingen worden geconstateerd. In alle andere gevallen gaat de gemeente, zoals een nulmeting betaamt, met de ondernemer in gesprek en krijgt de ondernemer de tijd om alles op orde te brengen

COVID-19 Baarn - Soest
De gemeente heeft ons gevraagd om jullie mee te delen dat ook in onze afdeling het aantal besmettingen oploopt. Vooral onder jongeren ontstaan cluster besmettingen. Onder hen natuurlijk ook gasten van onze horecazaken. Dit is voor iedereen een zorgelijke ontwikkeling en vanuit dit oogpunt is ons nogmaals gevraagd om alle ondernemers op te roepen om zich nog steeds goed aan de gestelde (en onlangs verscherpte) maatregelen te houden.

AfdelingsApp Baarn - Soest
We willen jullie nogmaals wijzen op de afdelingsApp. In deze app delen we informatie die waardevol kan zijn met betrekking tot de regelgeving omtrent Covid-19 op dit moment.

Deze app is enkel voor eigenaren van de horecaondernemingen. Ben je nog niet aangemeld voor deze app dan kun je dit kenbaar maken via baarnsoest@khn.nl vermeld daarin de naam van de onderneming en het telefoonnummer.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens