Op dinsdag 31 mei jl. heeft het bestuur van KHN Edam-Volendam haar bestuursvergadering gehouden.

De volgende bestuursvergadering is op dinsdag 5 juli 2022. Mochten er punten zijn die we voor je kunnen bespreken, of wil je aanwezig zijn? Laat het ons weten via edamvolendam@khn.nl.

Vraag ontheffing -artikel 35- voor de Kermis aan

Denk eraan om een ontheffing van artikel 35 aan te vragen tijdens de kermisperiode. Zonder deze ontheffing heb je geen toestemming om zwak-alcoholische dranken te schenken buiten de lokaliteiten die op je vergunning staan.

Oproep: houd de ruimte van je terras in de gaten

Gedurende de coronamaatregelen hebben we meer ruimte gekregen om de terrassen op te stellen. De komende tijd mogen we dit nog aanhouden. Iedereen moet echter wel in de gaten houden dat de terrassen zo opgezet zijn binnen de daarvoor geldende regels. De gemeente controleert hier streng op, dus let erop dat alles binnen de maatregelen valt anders loop je kans om de toestemming voor het vergrote terras kwijt te raken.

Van harte uitgenodigd voor de Edam-Volendamse Haringparty op 21 juni bij cafe ’t Winckeltje

Op dinsdag 21 juni aanstaande willen we graag met de horecaondernemers samenkomen om bij te praten en een haring te happen. Vanaf 16.00 tot 18.00 uur ben je van harte welkom voor een visje en een borrel bij ’t Winckeltje. De uitnodiging volgt. Zet deze datum dus alvast in je agenda!

7 juni - Regiovergadering KHN Noord-Holland

Op 7 juni vond de regiovergadering plaats van KHN Noord-Holland. Alle bestuurders uit de afdelingen in Noord-Holland waren hiervoor uitgenodigd. Tijdens dit overleg was er de mogelijkheid elkaar bij te praten over de ontwikkelingen, kennis te delen en punten in te brengen uit de regio’s. KHN Edam-Volendam was hierbij aanwezig. Het verslag van het vorige overleg vind je hier.

Succesvolle Horeca Inspiratietour KHN naar Hanzestad Deventer

Op 16 mei vertrok de bus vol leden van KHN Edam-Volendam, Purmerend-Beemster, Zaanstreek en Waterland naar Deventer. Het was meer dan de moeite waard! Lees hier meer over de inspiratietour en bekijk de foto’s.

Overleg burgemeester

Op donderdag 12 mei hebben we een overleg gehad met de burgemeester, waarin enkele belangrijke punten zijn besproken. Een aantal punten zijn nog niet behandeld of is nog geen antwoord op gekregen. Vandaar dat we een brief hebben gestuurd met de openstaande punten:

 • Tijdens het overleg op 12 mei zou er een concept draaiboek beschikbaar zijn. Deze hebben we echte nog niet ontvangen. In dit draaiboek willen we graag over enkele punten duidelijk krijgen:
  • Mogelijkheden voor ontheffing artikel 35.
  • Locatie en aantal tappunten.
  • Openingstijden.
  • Mogelijkheden livemuziek.
  • Etc.
 • Communicatie vanuit gemeente, de wens van een bereikbaar aanspreekpunt en terugkoppeling. We hebben aangegeven dat een intermediair tussen de horeca en de gemeente zou helpen om de communicatie te stroomlijnen en de samenwerking te verbeteren.
 • Activiteiten en vermaak jongeren; Waar kunnen de jongeren tot 18 jaar naartoe om zich te vermaken.
 • Status voortgang opzet collectieve Horeca Ontzeggingen beleid.
 • Verlenging openstelling subsidieregeling CTB vergoeding januari/februari 2022
 • Verlenging terrassenbeleid
 • Voortgang convenant

We houden je op de hoogte over het verdere verloop.

Overleg BOA’s over controlemomenten

Op donderdag 9 juni is er een overleg met de BOA’s. Aanleiding is het controleren van de vergunningen en de uitbreiding van de terrassen. Dit gebeurt op drukke momenten en het verzoek is om dit op andere momenten te doen.

Overleg supportersvereniging FC Volendam

Op zaterdag 4 juni heeft KHN Edam-Volendam een afspraak met FC Volendam gehad over hoe we het beste zaken kunnen afstemmen wanneer het voetbalseizoen start. We willen korte lijnen creëren en een plan van aanpak maken voor komend seizoen.

Het laatste nieuws rondom corona vind je hier:

Je kunt ook KHN Edam-Volendam volgen via Facebook of via onze eigen pagina www.khn.nl/edam-volendam.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens