Vanaf afgelopen week geldt de plicht om iedereen die onze zaken binnen bezoekt te controleren.

Bijgevoegd vind je een brief van de landelijke Ledenraad van Koninklijke Horeca Nederland over de invoering van de verplichting om coronapas én ID te checken in horeca.

Het kabinet heeft onlangs 45 miljoen euro toegezegd om gemeenten te ondersteunen in hun handhavende taken ten aanzien van de nieuwe coronamaatregelen, waar deze brief onder andere over gaat.
Wij hebben deze brief afgelopen dinsdag 28/9 doorgestuurd aan de gemeente Middelburg en gevraagd om er voor te zorgen dat de punten die in de brief gevraagd worden uit te voeren.

Komende week gaat de gemeente hierover in het college-overleg vergaderen en is er meer informatie te verwachten.

Voor wat betreft het landelijk initiatief om polsbandjes uit te geven waarbij er een soort van passepartout ontstaat: 1 x QR code gecheckt te hebben voor 24 uur doorgang in horeca bios en entertainment. Dit hebben wij ook aan de gemeente gevraagd wat zij hiermee gaan doen. Ze geven aan hier druk bezig mee te zijn en vandaag, vrijdag 1 oktober, nog met een besluit te komen. Ze garanderen dit echter niet.

Wij houden de vinger aan de pols en mocht er meer informatie zijn dan hoor je van ons!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens