Op woensdag 15 december heeft het bestuur van KHN Zaanstreek overleg gehad bij Best Western Zaan Inn Hotel. Onderstaand de besproken punten en de koppeling naar de diverse onderliggende stukken.

Het bestuur van KHN Zaanstreek stelt een brief op aan de gemeenten Oostzaan, Wormerland, Landsmeer en Zaanstad. Ondersteuning horeca is op meerder fronten nodig. Punten die hier aan de orde komen zijn:

  1. De continuering van de verlenging van de vergrote terrassen;
  2. Het gebruik van de Grapperhaus gelden voor CTB-check om ondernemers te compenseren;
  3. Het kwijtschelden van precario voor terrasruimte;
  4. Het opzetten van een arbeidsmarktcampagne voor en door de horeca te ondersteunen;
  5. Rente voor de lopende en nieuwe leningen weer op 0% houden;
  6. Extra budget voor marketingcampagnes om bezoekers naar de Zaanstreek te trekken;
  7. BIZ gelden overnemen;
  8. Stimuleren van een bruisend centrum; verplaatsingen mogelijk maken;
  9. Inzage in beschikbare gelden om de ondernemer te ondersteunen, om te bepalen hoe we dit efficiënt kunnen inzetten.

Gemeenteraadsverkiezingen

We hebben als bestuur de aanbevelingen gedaan voor de programma’s van de gemeenteraadsverkiezingen, zie hier. Het bestuur vraagt de partijprogramma’s in de gemeenten op om te kijken met welke partijen we om tafel moeten.

Horecabeleid Landsmeer

Het bestuur van KHN Zaanstreek is aangesloten bij de gesprekken rondom het opstellen van het horecabeleid in Landsmeer. Er wordt vooral gefocust op overlast en regels, waar de horeca vooral vindt dat het een branche is waar mensen graag komen om plezier te hebben. Hier moet de gemeente zich op focussen.

Verslag ledenvergadering 12 oktober

Op 12 oktober hebben we de ledenvergadering georganiseerd in Landsmeer. Het verslag van deze vergadering vind je hier. Het verslag staat op Mijn KHN, deze is uitsluitend voor KHN-leden. Inloggen op Mijn KHN kun je met jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Wachtwoord vergeten? Op deze pagina kun je een nieuwe inlog aanvragen.

Dien voor 31 december een declaratie in voor CBTR-budget

Maak aanspraak op beschikbare CTB gelden vanuit het zgn. Grapperhaus-budget. Neem zelf initiatief en zorg dat je aanvraag zo snel mogelijk bij de gemeente ligt. Lees hier meer.

Hoteloverleg

Op 12 oktober heeft het hoteloverleg plaatsgevonden. Een verslag van deze vergadering is hier terug te vinden. Hierin is de wens uitgesproken om beter samen te werken met Marketing Zaanstreek. Op 8 november is er een gesprek geweest met Marketing Zaanstreek en Taets Art en Event Park.

In het constructieve overleg is de wens uitgesproken om nauwer te gaan samenwerken met Taets en daarmee Zaanstad te positioneren op de conference- en event markt. Diverse hotels hebben aangegeven hieraan me te werken. Op 18 januari is een vervolgoverleg gepland.

16 mei 2022 inspiratietour

Zet alvast in je agenda! Op maandag 16 mei willen we graag weer een inspiratietour organiseren, dit keer naar Deventer.

Het laatste nieuws rondom corona vind je hier:

Volgende bestuursvergadering

De volgende bestuursvergadering vindt plaats op dinsdag 15 februari 2022 om 10.00 uur. Punten voor deze vergadering kun je aanleveren via zaanstreek@khn.nl.

Website en facebook KHN Zaanstreek

Website KHN Zaanstreek: www.khn.nl/zaanstreek. Heb je Facebookpagina al geliked? Klik hier

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens