Dinsdag 15 maart zijn de coördinatoren van de strandbelangen Noord-Holland bij elkaar gekomen voor een overleg. Onderstaand een verslag van de besproken punten.

Speerpunten strandpaviljoens

Het belang van de samenwerking wordt steeds duidelijker. Op verschillende vlakken wordt aanvulling gevonden en versterken we elkaar. Niet alleen met de strandpaviljoens en -verenigingen onderling, maar ook met Nederlandse Kust Vereniging (NKV), Strand Nederland en KHN (Koninklijke Horeca Nederland). Wat met name belangrijk is, is dat we 1 geluid naar buiten brengen. We hebben een aantal speerpunten:

  • We gaan NIET vooruit. Alle andere opties zijn bespreekbaar, maar we gaan niet naar voren. Dit is waar wij voor staan. We zijn het er compleet mee eens dat kustveiligheid enorm belangrijk is, maar er zijn andere opties om dit te waarborgen. Daarnaast is het voor elke locatie maatwerk.
  • Recht van opstal.
  • Gebruik kunnen maken van langdurige contracten.
  • Ondernemersloket: 1 aanspreekpunt.

Hierin willen we samenwerken met de waterschappen, de gemeenten en de provincie.

Bebouwing op het strand

We zijn bezig met een inventarisatie met betrekking tot de verschillen en overeenkomsten van de bestemmingsplannen, strandpacht etc. om het beste scenario te gebruiken om te laten zien wat er mogelijk is.

19 april volgend overleg

Het volgend overleg van de strandpaviljoens Noord-Holland is gepland op 19 april. Heb je punten die je tussentijds wilt bespreken? Laat het ons weten via strandnoordholland@khn.nl. Meer informatie vind je op www.khn.nl/strandbelangen.

Actuele corona-informatie vind je hier: www.khn.nl/corona

Nog geen lid van KHN? Neem contact op met je regiomanager in Noord-Holland of meld je aan via de website van KHN.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens