Op dinsdagavond 17 december heeft de stads- en informatieronde over de nieuwe terrasverordening plaatsgevonden met de gemeente Maastricht. Zoals jullie waarschijnlijk al uit de media hebben vernomen doet deze nieuwe verordening veel stof op waaien onder de horecaondernemers, zeker als het gaat om de herverdeling van de pleinterrassen.

KHN Maastricht en Heuvelland is nauw betrokken bij de overleggen over dit onderwerp.

Om je goed te informeren vind je hieronder diverse stukken en de presentatie van de gemeente Maastricht van 17 december over de terrasverordening. Voor alle stukken van de bijeenkomst van 17 december verwijzen we je door naar deze link.

presentatie gemeenteraad
raadsvoorstel 160-2019 terrasverordening ronde briefje stadsronde
raadsvoorstel 160-2019 terrasverordening informatiebrief horecaondernemer
raadsvoorstel 160-2019 plattegronden plein terrassen
reactie herziening terrassenbeleid gemeente Maastricht
raadsvoorstel 160-2019 terrasverordening

Aansluitend vindt er op 21 januari de debatronde plaats in de gemeenteraad over de terrasverordening en op 11 februari wordt er dan mogelijk een besluit genomen. Naar aanleiding van de input van 17 december door aanwezige horecaondernemers en de input van de gemeenteraad op 21 januari zijn er mogelijk nog wijzigingen te verwachten in de verordening. Hoe dit eruit komt te zien moeten we nog even afwachten.

Als de terrasverordening uiteindelijk wordt vastgesteld dan kunnen de betreffende horecaondernemers die voldoen aan de dan vastgestelde criteria uit de terrasverordening zich individueel aanmelden voor een terras op een van de pleinen. Naar aanleiding van het aantal aanmeldingen kan men dan per plein een gezamenlijk voorstel indienen dat unaniem akkoord bevonden dient te worden door alle aanmelder van een plein.

Op dit moment vinden er ook gesprekken plaats over de verdere uitvoering van de terrassen. Dit gaat over zaken zoals stoelen, parasols etc. Ook hier praat KHN Maastricht en Heuvelland mee maar alle input is natuurlijk altijd van harte welkom en kan worden gestuurd naar maastrichtenheuvelland@khn.nl.

Mochten er vragen zijn neem dan gerust contact op met een van de bestuursleden van KHN Maastricht en Heuvelland of met de regiomanager Hellen Massen via h.massen@khn.nl of telnr. 06 10 71 42 34.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens