De winterperiode komt eraan en terwijl andere branches weer open kunnen gaan, moet de horeca nog steeds de deuren gesloten houden.

Ondanks dat zit KHN Rotterdam niet stil, we zijn in gesprek over: korte termijnvergunningen, winterterrassen, huurkwijtschelding, routekaart & de herstel-horecanota. Uiteraard kun je suggesties en/of input leveren over de genoemde onderwerpen en/of andere zaken. Neem gerust contact met ons op via de mail: rotterdam@khn.nl.

Rijnmond Werkt Door
Is een initiatief van alle gemeenten in de arbeidsmarktregio Rijnmond, UWV en sociale partners. Het doel is om (horeca)ondernemers en zorgaanbieders met elkaar in contact te brengen om elkaar te helpen, te verbinden en er zo voor te zorgen dat zo min mogelijk mensen zonder baan komen. Meer informatie over dit initiatief: www.rijnmondwerktdoor.nl/

Digitaliseringsvoucher
Gemeente Rotterdam biedt micro en kleine MKB- bedrijven een ‘Digitaliseringsvoucher’. De voucher is bedoelt om omzet en/of marktbereik behouden, of te vergroten nu fysieke klantbezoeken door corona beperkt worden. Bezoek de website voor alle voorwaarden en meer informatie: www.rotterdam.nl/loket/digitaliseringsvoucher/

Terras als uitgifteloket
Voorlopig moet een groot deel van de horeca haar deuren nog gesloten houden. Hoogstwaarschijnlijk volgt er op 8 december een nieuw afwegingsmoment. Wel is het mogelijk om van je terras een uitgifteloket te maken. Hieronder zetten wij de belangrijkste aandachtspunten met betrekking tot uitgifte op terrassen voor je op een rijtje:

  • Eten nuttigen op het terras is niet toegestaan;
  • Het afhalen van eten en/of non alcoholische dranken op een terras van een horecazaak is toegestaan;
  • Het is toegestaan om een tafeltje en/of parasol neer te zetten en dit als uitgiftepunt te gebruiken (max. 2m2);
  • Voor een bouwwerk (groter dan 2m2 of dicht bouwwerk) moet er een aanvraag bij het coronaloket worden ingediend. Bouwwerken op het terras zijn niet toegestaan;
  • Bakken of braden op terras is niet toegestaan.

Let op: verzoeken die afwijken van de informatie op Ondernemen010 en/of winterterrassen, kunnen aan de gemeente worden voorgelegd via: rotterdamgeeftruimte@rotterdam.nl.

We moeten samen nog veel meer voor elkaar krijgen, dus we blijven ons hard maken voor het herstel van de horeca. Samen staan we sterker!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens